10.12.2016

Aina pitää muistaa eväätLapsena muistan monet kerrat, kun reissuun lähtiessä pakattiin mukaan ruisleivät ja pillimehu. Pillimehu oli sellainen kolmion mallinen tetra (kuka muistaa?) ja ruisleivät oli kääritty voipaperiin, jota tietenkin oli myös siellä leipien välissä häiritsemässä hätäisempää evästäjää. Eväät luonnollisesti kaivettiin esiin sillä samalla minuutilla, kun matkaan päästiin, koska reissatessahan tulee kova nälkä. Ja kuinka hyvältä eväät aina reissussa maistuivatkaan.

Retkieväitä en ole hylännyt vielä aikuisiälläkään, vaan helposti keittelen teet tai kahvit termariin ja heitän laukunpohjalle joko valmiita eväspatukoita tai jonkun pähkinä-kuivahedelmäsekoituksen. Hengissä toki säilyisi ilmankin eväitä tällaisilla pienillä muutaman tunnin retkillä, mutta eikö se ole kuitenkin aika kiva, kun kauniissa säässä kiipeät jonnekin, jossa maisema on henkeäsalpaavan kaunis, kaivelet repusta termarin ja pienet, helposti säilyvät ja kannettavat eväät.

Jostain syystä omasta mielestäni tee on parasta lämmintä juomaa juurikin näille pikkureissuille ja yksi suosikeistani on yerba mate-tee, johon lisään joskus vielä lakritsijuurijauhetta tai kanelia

Eväiksi on viime aikoina valikoitunut erilaisia pähkinöitä ja kuivahedelmiä, joista saa helposti energiaa, ne ovat helppoja kuljettaa, eivätkä pilaannu ihan helpolla, vaikka olisi kuinka kylmä tai kuuma. Lisäksi pähkinät ja kuivat hedelmät ovat kevyitä kantaa suhteessa syötävään energiamäärään, joten retkieväiksi ne ovat ihan huippuja, eivätkä sisällä ylimääräistä pakkausmateriaalia, joka saattaisi vahingossakaan joutua luontoon. Yksi oikein toimiva kombo on sekoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan kuivattuja taateleita, manteleita ja villiviidakkomaapähkinöitä. Simppeliä ja hyvää.

Mitä eväitä löytyy sun retkirepusta?
 Tuotteet saatu; Foodin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti