3.11.2016

Syksyn ruska jatkuu sukissa

Vihdoin ja viimein sain sukkaprojektin viime viikolla valmiiksi. Pääasiallisena syynä tähän oli syysloma, jota olin suunnitellut viettäväni jälkikasvuni kanssa, mutta koska he olivat jo itseohjautuneesti varanneet kyläpaikat mummilasta ja mammalasta ja mieskin oli reissussa, törmäsin tilanteeseen, jossa istuin viettämässä iltaa yksin sohvannurkassa. Kieltämättä tuntuu todella oudolta viettää aikaa kotona yksin. Nelihenkisessä perheessä tällaisia tilanteita tulee harvoin, että koko poppoo on jossain muualla.

Sumeilematta käytin tilanteen hyväkseni, en järjestänyt kotibileitä (hahhah), vaan imeydyin sohvannurkkaan ja avasin television. Televisiota katsellessa sukkakin valmistui nopeasti. En tiedä, olenko tulossa vanhaksi, vai mitä on tapahtunut tässä välillä, kun en ole pahemmin televisiota viime vuosien aikana katsonut, mutta mitä ohjelmia sieltä tulee? Ruuanlaittoon liittyvät ohjelmat, joita on myös paljon, ovat sinänsä ihan ok, mutta se määrä niin kömpelösti tekemällä tehtyjä realitysarjoja, laihdutusohjelmia, väkisinväännettyä draamaa rikkaiden "arjesta". Aargh. Onneksi tilanteen pelastivat Hercule Poirot ja Kettu.
Niin, niistä sukista. Taisi mennä nuo ohjelmat vähän tunteisiin, heh. Sukkien ohje on täältä, josta muuten löytyy jos ja vaikka mitä muitakin hyviä ohjeita. Monet sukat ja pipot olen kyseisen sivujen ohjeilla neulonut ja kertaakaan ei ole mennyt pieeen. Ohjeet ovat selkeät ja helppolukuiset. Lankana minulla oli Grundl Hot Socks ja puikot 2,5 mm. Langaksihan toki käy mikä tahansa suunnilleen ohjeeseen menevä ohut lanka, jossa puikkokoko ja tiheys (10x10 cm) täsmäävät. Itse tein koon 35/37 mukaan, koska en tykkää, jos sukan varsi on liian löysä. Jalkaterässä pituutta on taas helppo jatkaa omalle jalalle sopivaksi.

Mitähän seuraavaksi neuloisi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti