3.10.2016

Sukellus arkeen

Maanantai. Ehkä toinen kuppi kahvia. Tänään minun täytyy kaivautua täältä kuplastani pois ja tipahtaa takaisin arkeen. Onneksi tipahdus ei ole mikään naama edeltä katuun tapahtuva sukellus, vaan enemminkin orientoitumista siihen, että on taas hoidettavana muutaman asian lisäksi monta.

Onneksi olin pitänyt viikonlopun vapaana kaikesta. Kun ensin kävelee kaksi viikkoa ja maailma supistuu todella pieneksi, tuntui perjantainen kaupassakäynti aika ahdistavalta. Liikaa tavaroita, liikaa ihmisiä. Kauppaan piti silti päästä ostamaan mm. avokadoja ja marjoja. Olen viikonloppuna fiilistellyt niillä ruuilla, joita oli reissussa ikävä; ruisleipää avokadolla, mansikka-puolukkasmoothie marjoilla ja pähkinöillä, fetasalaattia, kahvia omasta kahvinkeittimestä. Aika pienissä asioissa ovat ihmisen nautinnot.


Poissaolostani taisi eniten traumatisoitua koira, joka ei ymmärrä aikakäsitettä tai sitä, että sille sanoisi palaavansa parin viikon päästä. Ensimmäisenä yönä heräsin koiran uikutukseen. Hetken päästä koira seisoi sängyn vieressä ja kevyen tumps-äänen saattelemana se kaivautui sänkyyn kainalooni. Normaalisti koiralla ei ole sänkyyn mitään asiaa, mutta nyt en hennonnut sitä poiskaan ajaa.

Viikonloppuna käytiin koiran kanssa ihastelemassa vielä viimeisiä ruskan värejä metsässä, koira haistellen ja minä katsellen. Meidän lähimetsä on niin iso paikka, että vielä kahdeksassa vuodessakaan ei ole tullut koluttua metsän joka nurkkaa ja tälläkin kertaa metsästä löytyi polulta, jonne en ollut vielä eksynyt niin hienot maisemat, että olisin voinut istua siellä vaikka koko illan ja odottaa auringonlaskua.Kroppa on onneksi palautunut reissusta hyvin, mutta öisin en tee muuta unissani, kuin vaellan. Mies sanoi, että sielu unohtui vaeltamaan. Mene ja tiedä, mutta hieman yksipuolisia nuo unet vain ovat. Johtunee varmasti myös siitä, että en pääse nyt vaeltamisesta millään yli, ja selailen uusia reittejä ja vaelluskohteita. Mietin uusien vaelluskenkien hankkimista. Olen aivan koukussa. Kuinka tässä näin kävi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti