18.10.2016

Helppoa?

Joogahan on siitä mukava harrastus tai elämäntapa tai ihan nyt mitä vaan, koska siinä ei tule koskaan valmiiksi. Mutta se, että ei tule valmiiksi, ei kuitenkaan pitäisi aiheuttaa tunnetta, että ei ole tarpeeksi hyvä. Päinvastoin. Ihan jokainen on juuri tarpeeksi hyvä aloittamaan joogamiseen tai joogan jo aloittanut ja edistynyt harjoittamaan sitä. Kehitys menee eteenpäin pikkuhiljaa ja matkalla tulee mukavia hetkiä, kun toteaa jonkun asian jo sujuvan, kunnes joku tuleekin taas viemään sinua harjoituksessa seuraavalle tasolle.

Itse harvemmin kehun itseäni, mitä joogaan tulee, koska aina on jossain jotain korjattavaa ja oikeastaan ainoa, missä koen ihan oikeasti olevani hyvä, on loppurentoutus. Sitä ei ole vielä koskaan kukaan korjannut. Mitä taas tulee muihin asanoihin, olen viime aikoina, kiitos Yogafuncin, treenannut ja linjannut tiettyjä asanoja enemmän kuin toisia. Olen ottanut kuvia ja videoita, analysoinut itseäni. Ja tottakai sitä kehittyy, ainakin omasta mielestään jopa uskomaan, että joku asento (mm. navasana) alkaakin tuntua jopa helpolta pitää. Ja tämän menin viikonloppuna ystävälleni ihan ääneen sanomaankin. 

Eipä siinä mennyt edes viittä minuuttia, kun sain jo korjausehdotuksia kyseiseen asanaan ja kieltämättä nauratti ihan ääneen, että pitikin mennä kehua retostelemaan. Ja ihan hyvä niin, koska nyt kyseinen asento tuntuu taas paljon vahvemmalta, vaikkakin sen helppous taas hävisi tuon annetun ohjeen myötä.

Yksi suuri huijaus on myös se, että menet uskomaan, että osaat jotain. Itse olen ollut siinä uskossa, että osaan päälläseisonnan. No en muuten osaa, mutta nyt olen taas vähän parempi viikonlopun jälkeen. Pieniä asioitahan ne toki ovat, joihin saan parannusehdotuksia, mutta yllättävän tärkeitä. Tosin taidan siirtää suosiolla päälläseisonnan taas tehtäväksi ainakin hetkeksi seinää vasten, jotta löydän varmuuden siihen myös tähän korjattuun versioon. 

Mutta viikonlopun jäljiltä minulla on taas joogapäntsien taskut täynnä uusia asanoja, ohjeita, tekniikoita, joita en malttaisi odottaa, että pääsen taas harjoittelemaan. Jee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti