11.10.2016

Ajattelin nukkua pitkään ja muita ikääntymisen merkkejä

Oman jälkikasvun elämää seuratessa huomaa hyvin mm. oman vanhentumisen. Milloin tulee mieleen lauseita, kuten "taidan olla liian vanha ymmärtämään tuota ja tuota asiaa", "en kai minäkään tuota ajatellut, kun olin nuorempi". Lisäksi tietyt käsitteet ovat saaneet aivan uuden merkityksen. Nykyään täytyy ihan oikeasti kuunnella nuorison juttuja aika tarkkaan, että edes jollain lailla tietää, missä mennään. Jos minulla ei olisi lapsia, en varmasti tietäisi mitään tubettajista tai pokemon gosta. Vielä tuo jälkikasvu ei ole minulle facepalmeja tehnyt, mutta veikkaan sen olevan aika lähellä ;).
 
Lauantai-iltana totesin, että ihanaa, huomenaamulla saa nukkua pitkään. Ja "pitkään" tarkoittaa siis, että en nouse ennen kello kahdeksaa. Ellei sisäinen kelloni herätä minua aiemmin. Mutta kaukana takana ovat ne ajat, kun pitkään nukkuminen tarkoitti lähemmäs puolille päiville nukkumista. 

Tämä tuli mieleeni katsellessani vanhemman esiteinin nykyrytmiä. Viikonloppuina ja lomilla täytyy käydä viimeistään yhdentoista maissa huikkaamassa, että olethan jo herännyt ja yleensä sängyn uumenista nousee silmät sirrillään oleva nuori. Eikä tästä ole edes kovin montaa vuotta aikaa, kun pienet tepsujalat läpsyttivät omasta huoneestaan kertomaan viimeistään aamukuudelta, että "helätkää, on jo aamu. Ei nukuta enää." Eikä silloin nukuttu enää. Muistan myös jupisseeni, että odottakaahan, kun tulette murrosikään, niin herätän teidät joka aamu kuudelta ihan vain muistona näistä pikkulapsivuosista.


Toinen asia, mitä lapset harrastaisivat mielellään enemmänkin, on shoppailu. Muistan itsekin viettäneeni lauantaipäiviä kaupoilla kierrellessä ja aina mukaan tarttui jotain kivaa. Nyt pakollinen paha on ruokakaupassa käynti kerran viikossa. Nykyään teen täsmäiskuja kauppoihin, kun oikeasti tarvitsen jotain, mutta sellainen kaupoissa kiertely taitaa olla kerta vuoteen harrastettavia asioita ja sitäkin tulee tehtyä enemmän vain reissuilla. Tämä kuulostaa jopa omaan korvaan hieman kalkkikselta, mutta mieluummin vietän aikaani pihatöitä tehden tai metsässä kävellen. Hyvällä aasinsillalla päästään pihatöistä näihin kuviin, jotka paljastavat myös viime aikaisen innostukseni (tai sen puutteen) pihatöihin tai tarkemmin vielä haravointiin. Syksy on todellakin saapunut ja pihamaa suorastaan huutaa haravointia ja syystöitä. Ehkä ensi viikonloppuna. Koira nauttikoon vielä lehtien pöllyttämisestä. Se saikin eilen ihan superhepulit pihalla ja juoksulta ei meinannut tulla loppua millään, kun se kaahasi pitkin pihaa välillä pallo suussa välillä haukahdellen meille, jotka seurasimme sen menoa hieman huvittuneina.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti