3.8.2016

Mitä jäi lomalta käteen?

Tänään starttasi omalla kohdallani taas arki loman jälkeen rutiineineen. Loma on tehnyt tehtävänsä ja mieli on levännyt. Kalenteri näyttää syksylle juuri sopivan täydeltä, mutta mukaan mahtuu myös onneksi vapaapäiviä joka viikolle. Syksy tuo tullessaan mm. erilaisia Personal Trainer-töitä, raakaleivonnaisten tekemistä sekä muitakin ruokaan liityviä juttuja. Ja koska koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, aloitan syksyllä vetämään taas ryhmäliikuntaakin.

Erityisen iloinen olen siitä, että lomalla akut latautuivat niin hyvin, että into leipomiseen ja ruuanlaittoon sai taas uutta intoa ja luova reseptiikka toimii taas. Mielessä on jos ja vaikka mitä ohjeita ihan ruuanlaitosta leipomiseen. Tämä on siitäkin syystä oikein mukava tunne, koska tiedän, että liika kiire tappaa luovuuden, ja sitähän tämä reseptien kehittäminen on. Ja viehän keittiössä puuhastelu toki aikaakin. 


Toinen itselle tärkeä asia, joka on ollut hieman sivussa viime aikoina, on neulominen. Mutta niin löysin muutama päivä sitten itseni sohvannurkasta luomassa silmukoita. Voi vitsi miten hieno tunne, kun jaksaa keskittyä kuvion opetteluun ja kun se jossain kohtaa kolahtaa muistiin ja pystyykin neulomaan ilman koko ajan katsomista ohjeeseen. Ehkä vähän hölmöä, mutta minulle niin tärkeä tapa rentoutua. Millonkohan keksitään neulomismeditointi?

Samansuuntaisia ajatuksia kuuntelen usein myös ystäviltäni ja asiakkailtani, jotka harmittelevat sitä, että arjen kiireet syövät ajan ja luovuuden joiltain tietyiltä harrastuksilta, joita joskus on tehnyt. Jollekin se voi olla askartelu, käsityöt tai vaikka pianon soitto. Joku sellainen juttu, joka vain on jäänyt kiireen ja arjen jalkoihin. Se kuitenkin elää mukana mielen sopukoissa niinä sitten kun/ehkä vielä joskus-ajatuksina. Itse olen niin iloinen taas palatessani näiden rakkaiden harrasteideni pariin, koska nämä, jos mitkä ovat niitä asioita, joissa mieli lepää.

Tuleeko mieleen, mikä se voisi olla sinulla ja mitä se vaatisi, että voisit raivata vähän tilaa arjesta sen uudelleenaloittamiseen? Koska suosittelen lämpimästi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti