30.7.2016

Radalle mars

Mikä ihme tuossa lähenevässä elokuussa on, että ilmoille alkaa ilmestyä keskusteluissa lauseita "Niin, kohta se alkaa olla jo kesäkin ohi" tai "Onko lapset kivaa, kun koulu alkaa kohta?" Itse olen nauttinut tämän kesän aikatauluttomuudesta ja rennosta olemisesta, mutta kieltämättä olen jo kaivanut kalenterinkin esiin ja suunnitellut, kuinka taas työn ja muut aikataulutetut asiat saan kalenteriin ja arkeen sopimaan. Ja eihän se kesä vielä hetkeen lopu, vaikka arki saakin vähän raamikkaamman muodon. Toivon, että saisin säilytettyä edes palan tätä rentoa oloa myös pimenevään syksyyn ja talveen.


Itse ainakin ajattelin säilyttää palan kesää niin pitkään kuin mahdollista radallajuoksujen, hyppyrimäen portaiden ja lenkkipolkujen muodossa. Talvella ehtii sitten taas panostaa enemmän sisällä suoritettaviin treeneihin.

Radallajuoksut ovat kyllä tulleet jäädäkseen jokakesäiseen treenirepertuaariin ja vaikka tänä kesänä ei ihan niin aktiivisesti ollakaan radalla juostu, on tunne joka kerta urheilukentälle kaartaessa mukava, kun tietää, että tuleva treeni tulee olemaan sellainen, joka viskaa keuhkot pihalle, hapottaa jalat tunnottomiksi ja oksennus lentää joka kierroksen jälkeen.


No vitsi vitsi. Ei tosiaan. Talven jälkeen aloitettiin juoksut hyvin maltillisesti, jotta muistona radallajuoksuista ei olisi viikon jalkajumit. Ensimmäisellä kerralla juostiin vain muutamia yksittäisiä kierroksia pyrkien juoksemaan jokainen kierros vähän kovempaa. Seuraavalla kerralla juostiin sekä yksittäisiä kierroksia, että kahden kierroksen sarjoja. On paljon mukavampaa, kun treeni on napakka, mutta ei verenmaku suussa juostava ja sellainen, josta toipumiseen menee vuosi (tai viikko).

Treeni
1 kierros kevyttä hölkkää tai reipasta kävelyä
2 x 1 kierros mahdollisimman kovaa
2 x 2 kierrosta putkeen
1 x 3 kierrosta putkeen
2 x 2 kierrosta putkeen
2 x 1 kierrosta niin kovaa kuin jaksat, tarkoituksena pyrkiä samaan aikaan kuin ensimmäisillä yhden kierroksen juoksuilla

Kun olet juossut kierroksen/kierrokset, pidä välissä 1-2 minuutin tauko

Lopuksi vielä
3 x 15 ojentajapunnerrusta penkkiä vasten
Pistoolikyykkyjä tai yhden jalan kyykkyjä molemmille puolille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti