27.6.2016

Viha-rakkaussuhde juoksuun

"Phuuh, phuuh, uuuh, miksi hemmetissä tämä on näin rankkaa? Milloin musta on tullut tällainen dieselkone? Ei hitsi tää mun aerobinen kunto on niiiiin rapa. Mä kuolen, kuolen, kuolen, kuolenkuolenkuolenkuolen, kuo-len, kuo-len, kuo-len. Nyt lopeta ainakin tuo askeleisiin rytmittäminen tavuihin kuo ja len. Sä mihinkään kuole. 


Kohta helpottaa, kun pääset ton mäen päälle. Asenne ratkaisee, niinhän sä itsekin muille hoet. Asenteella, Terhi, asenteella.

Ei hitsi, se mäki loppui. Mikä tää kappale on? Ei oo todellista, viimeeksi mä naureskelin I believe I can flylle ja nyt Stronger. Hah hah. 

Work it, make it, do it, makes us harder, better, faster, stronger. Now that that don't kill me, can only make me stronger.... Hei jatkat vaan nyt juoksemista, niin säkin oot harder, better, faster, stronger.

Ihana alamäki, nythän tää alkaa kulkea. Ihan niinkuin ennenvanhaan. Koukkaappas nainen tolle vähän pidemmälle pätkälle, kun oot viime kerrat vain oikonut. Juostaas vähän pidempi lenkki.

Nonni, eihän se ollut edes paha rasti. Hyvinhän sä jaksat. Oliskohan jossain juoksukouluja, jos saisi tästä ruumiista vähän enemmän irti?

 Ei hitsi nää maisemat. Kuinka monella on näin nätit maisemat lenkkimaastona? Jokohan mustikat on kypsiä? No et kyllä hiljennä sen takia. Juokse nyt vaan. 

Ei vitsi, miten nykyään sitä lämpeneekään hitaasti kroppa näille juoksuille. Pitäisikö googlettaa vanhan ruhon lämmittelyohjeet ennen juoksemaan lähtöä? Vai onko se vain tämä vähän heikompi aerobinen kunto? Oli mikä oli, se ei onneksi kestä koko lenkkiä, vaan vain sen ekan kilsan.

Hei joko mä olen tässä? Eihän tästä ole enää kuin tuo mutka, ja sitten se auringon paahtama hiekkasuora ja sitten vain kotiin. Pitäisikö vielä tehdä joku ylimääräinen mutka? Ehkä mä jätän seuraavaan kertaan. Mutta vitsi miten mukavaa tämä juokseminen. Tykkään. Tykkään, tykkään, tyk-kään, tyk-kään, tyk-kään. Äh, lopeta toi tavuttaminen askelrytmiin. 


Kukakohan nämä kappaleet tähän soittolistaan on valinnut? Minäpä minä. Pitäisikö tehdä joku ihan juoksuun oikeasti sopiva soittolista? Ja joo, ei oo todellista, siinä kohtaa kun kotitalokin alkaa häämöttää, niin mikäs muukaan alkaa soimaan kuin Final countdown, tididiidii, tidididdiddii. Kyllä, mä todellakin teen uuden soittolistan."

Mitä sinä mietit juoksulenkillä? Löytyykö sinustakin hitaasti lämpiävä dieselkone vai joku turbosuperspeedykone? :D

2 kommenttia:

 1. Mie mietiskelen lenkillä ihan kaikkea, välillä aika samanlaisia mietteitä kuin siulla, "kohta tulee kuolema, nyt en kyllä enää jaksa yhtään, miksiköhän ees lähin tänne, olipa hölmö idea, tämänkin ajan olisin voinut käyttää johonkin tärkeämpään.." Välillä tuntuu että jaksaa juosta vaikka kuinka pitkään, jalka nousee ja kaikki on niin ihanaa. Välillä tuntuu kuin raahaisi perässä kivirekeä, henkeä ahistaa, eikä pääse eteenpäin millään. Kaupungissa on kiva kuunnella musiikkia juostessa, mutta metsässä/Saimaan rannalla on kiva kuunnella lintujen laulua.
  Spotifyssa on semmoinen Running-ominaisuus, joka valitsee musiikin vastaamaan omaa juoksurytmiäsi. Joskus aina kokeilen sitä, siellä on valmiita listoja ja löytyy myös viikon suosikkeja vastaava lista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana tietää, että joku muukin miettii yhtä synkkiä ajatuksia juostessa. No ei vaan. Ei kai sitä juoksisi, jos siitä ei oikeasti tulisi hyvä olo. Ja hei, arvaappa, pitikö heti testata tuo Spotifyn running-osuus. Sen verta huvittava kokemus se oli, että kirjoittelen siitä vielä enemmänkin. Mutta iso kiitos vinkistä. Se menee kyllä ihan vakkarikäyttöön.

   Poista