Suklaakookospiirakkaa vaikka Juhannusjuhliin tai muuten vaan

Tulevaa Juhannusta fiilistellessäni ja tulevaa venereissua Saimaalle, muistin yhden pari vuotta sitten leipomani suklaapiirakan. Alkuperäinen ohjekin löytyi, mutta tein siitä hieman muunnellun version. Alkuperäisessäkään ei ollut maussa mitään vikaa, mutta tällä kertaa tein piirakasta version, jossa ei ole käytetty maitoa, rahkaa eikä keinotekoista makeutusainetta. Lisäksi olen itse niin ihastunut kookoksen makuun, että halusin lisätä sitä jossain muodossa piirakan mukaan.

Tämä piirakka on mukava viedä vaikka tuliaisena Juhannusjuhliin tai ihan muuten vaan viemisiksi kesäisille illanistujaisille. Piirakan tekeminen on helppoa, koska aineet tarvitsee vain sekoittaa keskenään. Suosittelen piirakan tarjoilemista vasta seuraavana päivänä leipomisesta, jolloin piirakka ehtii vetäytyä ja maku paranee.


Kookossuklaapiirakka
2 banaania soseutettuna
1 dl mantelimaitoa
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrute
½ prk kookoskermaa vatkattuna
makeutukseen steviaa tai kookossokeria maun mukaan
1 rkl herajauhetta, suklaa

Päälle 
aprikoosiviipaleita
kookoshiutaleita

Sekoita kaikki piirakan ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Piirakkaa ei kannata paistaa ylikypsäksi, ettei se kuivu liikaa. Anna piirakan jäähtyä ja vatkaa kookoskerma, lisää psyllium, makeutus ja herajauhe. Levitä seos piirakan päälle ja koristele.

Itse tykkään sekoitella erilaisia gluteenittomia jauhoja keskenään, mutta piirakka onnistunee myös ihan perusgluteenittomasta jauhoseoksesta (2 dl) ja päällisen koristeluita voi muokata mieleisekseen. 




Kommentit