24.6.2016

Miniloma perheen kanssa Tallinnassa

Näin lasten vanhempana kokee säännöllisin väliajoin pientä painetta siitä, kun "kaikki kaverit matkustaa aina lomilla". Noh, mukavahan se olisi toki jokaisella lomalla pistää kamppeet kasaan ja lähteä perheen kanssa jos ja vaikka mihin maailman kolkkaan. Tykkään kyllä tällä meidän kokoonpanolla matkustaa ja jokaisella reissulla saakin huomata, kuinka jälkikasvuakin on koko ajan helpompi kuskata mukana. Enää ei tarvitse roudata mukana rattaita, lasten eväitä, vaippoja, ei tarvitse miettiä lasten päikkäriaikoja, kiukuttelut ovat kohtuuden rajoissa ja sellainen säätäminen alkaa olla aika minimissä.

Matkustelua kuitenkin rajoittaa tietenkin se, että harvemmin olemme lomalla samaan aikaan ja eihän tuo matkustelu toki ihan ilmaista ole ainakaan näin neljän hengen porukalla. Ja koirakin tarvitsee hoitajan matkan ajaksi, jos ei jostain syystä olla otettu sitä mukaan.


Ehdin jo tälle kesälle fiilistellä rantalomaakin johonkin etelänkohteeseen, koska ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun lapset ovat muistelleet muutaman vuoden takaista Kreetan lomaa. Mutta vaikka mitenpäin pyörittelin ja tutkailin lomakohteita, ei ne oikein mahtuneet meidän lomabudjettiin. 

Mutta onneksi ei ihan ilman reissua jääty tänäkään kesänä. Ensin kyseltiin koiralle hoitaja(t) ja sen jälkeen varattiin matkat. Tällä kertaa kahdeksi yöksi Tallinnaan. Itse tykkään Tallinnasta jo ihan kaupunkinakin, mutta lisäpisteitä tällaisella vähän suuremmalla kokoonpanolla saa myös se, että matka ei maksa ylimääräisiä. 

Olin varannut meille huoneiston kahdella makuuhuoneella Tallinnan Vanhastakaupungista ja sijainniltaan huoneisto olikin oikein kivalla paikalla lähellä kaikkia palveluja. Vaikka huoneistossa ei ihan älyttömiä aikoja tullutkaan vietettyä, oli silti kivaa, että asumisessa oli pientä väljyyttä. Keittiö oli ihan tarpeeksi toimiva, jotta saatiin katettua aamuisin "hotelliaamiainen" sekä evästettyä päivällä välipalat. 

Molempina iltoina käytiin ulkona syömässä ja vaikka meillä onneksi onkin tenavat moniruokaisia, tehtiin kuitenkin kompromissi, että toisena iltana syödään vähän pidemmän kaavan kautta ja toisena voidaan sitten mennä hampurilaisille. 

Ensimmäisenä iltana tosiaan syötiin vähän pidemmän kaavan kautta ravintola Ribessä kolmen ruokalajin illallinen ja jokaiselle oma viini (siis jokaiselle ruualle, ei jokaiselle syöjälle ;)), johon kuului vielä lisäksi pääruokaa odotellessamme tervehdys keittiöstä. En ole mikään pro arvostelemaan ravintoloiden ruokia, mutta tunnistan kyllä, kun saan hyvää ruokaa. Ja sitä meille tarjoiltin koko tuo ilta, alkuruuasta jälkkäriin. Vaikka ravintolan menu ei ollut kovin laaja, löytyi siellä pienellä muokkauksella myös lapsille ruuat, joita tarjoilija itse suositteli. 

Aika meni tällä reissulla kierrellen kaupunkia. Lapset halusivat shoppailemaan ja me aikuiset vain nautittiin enemmän kävelystä ja katselusta. Tallinnan keskustasta löytyy kivasti näkemisen arvoisia kohteita ja tenavatkaan eivät onneksi ihan kuolleet tylsyyteen, kun kierreltiin ja katseltiin paikkoja.
Toisena iltana käytiin tenavien toiveesta hampurilaisella. Ihan emme Hese/Mäkkäri linjalle venyneet, vaikka sellaisiakin toiveita taidettiin kuulla, vaan mentiin Burger & Ribiin syömään hieman paremmin valmistetut purilaiset. Vanhemman neidin kommentti, "nämä olivat melkein yhtä hyviä, kuin iskän tekemät", oli jo suuri kohteliaisuus burgeripaikalle. Ja samaa mieltä olin minäkin, koska en ole vielä toistaiseksi parempaa burgeria maistanut missään, kuin mitä tuo meidän perheen mies tekee.

Tänä aamuna laiva lähtikin jo 10 aikaan aamulla ja aamupalan jälkeen käveltiin satamaan ja hurautettiin laivalla Helsinkin. Ja itseasiassa tässä kohtaa voisikin sanoa, että sellainen reissu meillä. Niin mukavaa kuin onkin olla reissussa, on mukava myös palata kotiinkin, jossa ollaankin ihan muutaman kilometrin päästä.

Juhannuksen vietto jatkuu ainakin tämän illan ihan kotikotona ja jos huomenna säät sallii, niin pistetään nokka kohti Lappeenrantaa ja Saimaata. Ihan mahtavaa Juhannusta jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti