4.6.2016

Kesäiset smoothiejäätelökupit

Omiin aamupalavakkareihin on jo pitkään kuulunut lautasellinen smoothieta. Aluksi tämä smoothie oli juotavassa muodossa, kunnes keksin, että jos nestettä laittaa vain ja ainoastaan sen pakollisen, jaksaa huudattaa (sori perhe) blenderiä hetken kauemmin, on tuloksena todella kuohkea, lusikoitava smoothie, joka vie aamupalan aivan seuraavalle tasolle maun ja koostumuksen puolesta.

Ja yksi olennaisin osa smoothien kuohkeutta on käytetty proteiinijauhe. Olen kokeillut useampaa merkkiä, mutta yksi ihan ylitse muiden on Foodinin vaniljahera, joka antaa smoothielle ihan täydellisen kuohkeuden ja vaniljan maku ei ole sellainen pistävä esanssi, vaan oikeasti vaniljainen. Lisäpisteitä saa myös tuotteen vähälaktoosisuus ja se, että makeutukseen on käytetty steviaa. 

Kesän lämpiminä päivinä on kuitenkin mukavaa, jos pakkasesta löytyisi aina jotain herkkua, joka kuitenkin voisi olla se vähän terveellisempi vaihtoehto esim. kermajäätelölle. Kuitenkin sellainen herkku, joka vie makeannälän ja sopii hyvin vaikka kahvin kanssa nautittavaksi.

Kesäiset smoothiejäätelökupit
3-4 dl mansikoita
1 dl puolukoita
1 banaani
vajaa 1 dl vaniljaheraa (Foodin)
1 dl mantelimaitoa
makeutukseksi hunajaa maun mukaan

Mansikoita, kookoshiutaleita ja punajuurijauhetta (Foodin) koristeiksi

Sekoita marjat (0,5 l), vaniljahera ja mantelimaito blenderissä sekaisin. Anna blenderin pyöriä niin kauan, että seoksesta tulee kuohkea, ei vain sen aikaa, että ainekset sekoittuvat. Kuohkeutumisen huomaa mm. siitä, että seoksen väristä tulee hieman vaaleampi. Lisää lopuksi hunajaa maun mukaan makeutukseksi blenderin vielä pyöriessä. Annostele smoothie pahvisiin muffinivuokiin, koristele halutessasi ja laita pakkaseen. Ota smoothiejäätelökupit hetkeä ennen tarjoilua pois pakkasesta, jotta ne ehtivät hieman sulaa reunoilta. Nauti! 

Toinen vaihtoehto on vain blendata ainekset keskenään smoothieksi, unohtaa pakastus ja syödä smoothie sellaisenaan. Mutta näin kesällä tämä on oikein herkullinen vaihtoehto otettavaksi pakkasesta aina, kun tekee mieli herkutella terveellisesti.

Niin ja peeäs. Nämä menivät rankimmankin arvosteluraadin seulan läpi ihan heittämällä, eli maistui myös lapsille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti