3.6.2016

Kesä!

Kuinka monta kertaa olen ainakin mielessäni istunut menneen viikoon aikana koneelle tarkoituksena päivittää blogia, mutta "paperin" ylälaidassa on heilunut vain vilkkuva kursori. Yhtäkkiä minulla ei ole "mitään sanottavaa". Blogin kirjoittaminen ainakin omalla kohdalla vaatii sen tietyn moodin ja monet tekstit tulee kirjoitettua pään sisällä jo ennen varsinaista kirjoitusvaihetta.

Nyt kaikki energia on suuntautunut tekemiseen. 

Ihanat aurinkoiset päivät ovat vieneet minut koneen äärestä puutarhaan. Vaikka mielessäni sadattelin monet kerrat viime talvena menehtyneitä kasveja, löysin itseni kuitenkin puutarhamyymälästä ostamasta muutamat pensaat ja lopulta kaivelemassa kuoppia niille omasta pihasta. Lisäksi olen ehtinyt tehdä pihalla sellaisia projekteja, joille ei ole koskaan tuntunut olleen aikaa; siimaleikkuri on laulanut kolmatta tuntia (naapureiden iloksi ;)), saha ja oksasakset ovat tehneet selvää ylimääräisestä kasvustosta ja vielä olisi muutama projekti työn alla. Ja sitten on ollut niitä pienempiä hommia, kuten kasvimaan istutusta ja kesäkukkien laittoa. Ja vielä olisi vaikka mitä puuhaa. Tosin kerrankin tuntuu siltä, että en vajoa puutarhatöiden mukana syvälle epätoivoon (vähän draamaa tähän hei), vaan pysyn jotakuinkin pinnalla. Iso kiitos tästä kuuluu myös mm. ystävälleni Annalle, jonka kanssa ollaan kakkujen leivonnan välissä eksytty tekemään näitä rästiin jääneitä puutarhatöitä.


Lämpimät ja aurinkoiset ilmat ovat mahdollistaneet myös pienet maalailuprojektit ja kun säätiedotus näytti siltä, että sadetta ei ihan kamalasti ole tulossa, päätin startata pienen keittiöprojektin, joka on jo reilun vuoden päivät odottanut tekijäänsä (tästä myöhemmin lisää). Pelit ja vehkeet projektiin on hankittu jo aikapäivää sitten, mutta työ on vain odottanut tekijäänsä. Keittiönpöytä koki muutoksen ja palasi takaisin alastomaan olotilaansa, eli puunväriseksi. Pieni pätkä keittiönseinää koki vähän radikaalimman muutoksen, mutta lopputulos on mielestäni oikein kodikas.

Kauniit ilmat ovat myös vieneet liikunnan harrastamisen enemmän ulos ja salilla olen tehnyt vain hieman voimaharjoittelua. Hyppyrimäen portaat ovat sanoneet jalan alla tömps tömps, joogamattokin seisoo valmiina terassinoven vieressä ja ehkä ensi viikolla aloitamme (Outiii?!) urheilukentällä juoksut. Kahvakuulat odottavat pihalla tekijäänsä ja eihän tuonne lenkkipolullekaan kovin pitkä matka ole. Tuntuu, että tänä kesänä on ollut paljon enemmän aurinkoisia päiviä, kuin koko viime kesänä yhteensä.
Kesä tuo mukanaan kauppoihin ison valikoiman tuoreita marjoja, hedelmiä ja vihanneksia. En ole malttanut pitää näppejäni erossa ulkomaisista mansikoista (kotimaisia odotellen...), pensasmustikoista, meloneista ja muista kauden herkuista. Ja miten pienellä vaivalla näistä saa herkullisia kattauksia kahvipöytään. Tai miten helppo on piristää aamuja ripottelemalla muutama tuore marja aamupalan joukkoon. Tuoreet marjat vain peittoavat pakastetut sisaruksensa niin 6-0.

Ja kuinka ihanaa on aamulla ottaa aamupala ja kuppi kahvia mukaan terassille, nauttia se kaikessa rauhassa lintujen laulaessa lähipuissa. Ilmakin on ollut jo aamusta niin lämmin, että ei tarvitse vuorata itseään pilkkihaalarilla, että tarkenee. Tai kun työt ovat vaatineet koneella istumista, on sekin mukavampi tehdä ulkona terassilla istuen.

Kesä on ruokailujen puolesta muutenkin aika huoletonta aikaa, koska tuoreita vihanneksia ja marjoja tulee vähän kuin vahingossa syötyä tarpeeksi, lounaat ovat aika pitkälle salaattipohjaisia ja joihin voi heitellä aika huolettomasti jos ja vaikka mitä raaka-aineita. Salaateissa istuvat sulassa sovussa tomaatit, kurkut, mansikat ja vesimelonit, kukkakaalit, porkkanat ja kesäkurpitsa. Kaikki sopivat makujensa puolesta yksiin.
Kesäaamuisin on paljon mukavampi herätä ajoissa, joskin tämä aamu meni vähän jo omastakin mielestä överiksi, kun puoli viiden aikaan heräsin linnunlauluun ja totesin, että ei muuten nukuta. Hipsuttelin keittiöön keittämään kahvia, avasin terassinoven rakoselleen, istuin hiljaisessa talossa juomassa aamukahvia, kuuntelin ulkoa tulevaa linnunlaulua, ihastelin uudistunutta ja kodikkaampaa keittiötä, selailin kirjastosta lainaamaani kirjaa ja mietin, mitä kaikkea sitä tänään ehtiikään tehdä, kun tuli herättyä ennen kukonpieremää.
Tenavatkin ovat selvästi jo siirtyneet kesämoodiin ja johan se alkaa kesälomakin huomisen jälkeen. Vanhempi neiti varasi jo itselleen reissun Helsinkiin heti ensi viikoksi ja ei tässä onneksi mene enää montaa viikkoa, kun voin pitää itsekin pienen loman. Tosin kesällä meno on muutenkin vähän rennonpaa ja työpäivät sulautuvat vapaaseen paljon helpommin.

Aika ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti