21.5.2016

Mitäs laitetaan?

Tässä pihakeinussa istuessani voisin vannoa, että on jo sunnuntai, vaikka lauantai-illaksi tämä päivä taitaa kuitenkin taittua. Sen verran on tullut jo tehtyä ja touhuttua tälle viikonlopulle, että minuun menisi kyllä ihan täydestä, jos joku uskottelisi minulle, että huomenna on jo maanantai.

Tämän sutinan normiarjen pyöritykseen aiheutti tämänpäiväinen Ravintolapäivä, joka työllisti Annaa ja minua, eli meidän PureFactorya jo tiistaista asti. Eilinen päivä meni pyöräytellessä vielä loppuja suklaita ja raakakakkuja sekä suunnitellessa muita myyntipisteeseen liittyviä asioita.

Ravintolapäivä meni kaikkinensa oikein loistavasti ja oli ilo huomata, kuinka monet jo tiesivät, mitä raakaruoka ja moni olikin jo jossain sitä päässyt maistamaan. Raakaravintohan on kaikessa yksinkertaisuudesaan ruokaa, jota ei ole kuumennettu yli 40-asteen, koska siinä lämpötilassa ruuassa olevat meille tärkeät entsyymit alkavat tuhoutua, samoin kuin osin muutkin ravintoaineet sitä enemmän, mitä enemmän lämpö lisääntyy. Raakaravinto on lisäaineetonta ja mahdollisimman prosessoimatonta eli käsittelemätöntä ruokaa, kuten marjat ja hedelmät, vihannekset, juurekset ja merilevät sekä siemenet, pähkinät ja kylmäpuristetut öljyt. Terveellisistä ja raaoista raaka-aineista tehty ruoka ei automaattisesti ole kevyempää tai kalorittomampaa, mutta huomattavasti ravintorikkaampaa ja silti herkullista. Itse en keksi yhtään hyvää syytä olla syömättä raakaruokaa ja omalla kohdallani pyrin korvaamaan osan ruuistani nimenomaan raakaruualla.
Palatakseni vielä Ravintolapäivän suunnitteluun, oli se kyllä aivan mahtava kokemus. Olen itse miettinyt monena vuonna, että olisi tosi kiva lähteä vaikka joulunalusmyyjäisiin myymään esimerkiksi itse tehtyjä jouluisia kransseja tai käsitöitä, kuten villasukkia, mutta nämä ovat aina karahtaneet siihen, että minulla ei vain yksinkertaisesti ole ollut aikaa tällaisten tekemiseen. Nyt, kun tämä Ravintolapäivä otettiin työn alle, funtsin mielessäni, että tässähän tämä haave minusta suunnittelemassa ja toteuttamassa tällaista myyjäistapahtumaa sitten toteutui.

Ja se toteuttaminen oli hauskaa. Niin hauskaa, että välillä nauroimme kyyneleet silmissä niin, ettei enää edes ääntä lähtenyt. Ja vaikka tämänkin homman voisi ajatella tietynlaisena työnä, on se minulle ainakin toistaiseksi pääasiassa harrastus, johon käytettyä aikaa en suoranaisesti työajaksi laske. Mutta hauskaa se on. Nautin suuresti reseptiikan kehittelystä ja eilen Annan tuoma spirulinajauhe sai meidät taas kehittelemään vielä yhden kakun ravintolapäivään. Ja voi hitsi, miten siitä tulikin hyvää. Väri saattoi olla hieman epäilyttävän vihreä, mutta maku raikas sitruunainen.

Iso kiitos Ravintolapäivän onnistumisesta kuuluu myös Kouvolan Luontaistuotteelle, jonka edessä tätä päivää vietimme ja lisäksi saimme käyttää heidän jääkaappiaan kakkujen säilytykseen. Liikkeen henkilökunta on muutenkin aivan todella mukavaa ja ystävällistä porukkaa ja koimme olevamme enemmän kuin tervetulleita viettäessämme päivää tässä paikassa.

2 kommenttia: