24.4.2016

Vaihtoehtovappumunkkeja

Superrauhallinen sunnuntaiaamu, kotona on hiirenhiljaista, kahvikuppi pöydänkulmalla ja ainoat äänet lähtevät näppäimistöstä ja ulkoa kuuluvasta linnunlaulusta. Mies on ollut koko viikonlopun reissussa, nuorempi neiti lähti Mummilaan ja vanhempi kampeaa itsensä huoneen kätköistä joskus tuossa yhdentoista maissa (edit; aika hyvä arvio, kello oli 11.02, kun huoneen ovi kävi ;)). Koirakin makaa vakkaripaikallaan rauhassa. 

Nappaan aamupalan jälkkäriksi (kyllä, sellaisiakin on) lopun kahvin kanssa eilen Annan kanssa tekemiämme terveellisempiä versioita vappumunkeista. Anna on tehnyt aiemmin mm. meidän brunssille tällä samalla pohjalla mustikkaproteiinipullaa, jota suosittelen oikeasti kokeilemaan. Harvoin ne terveellisemmät leipomukset ovat ihan yksi yhteen niiden ns. alkuperäisten kanssa, mutta tässä päästään jo niin lähelle, että ainakin minulle tämä uppoaa ihan täysillä. Ja ronkelein testiryhmä, eli lapset tykkäsivät tästä myös.

Taikina on sen verran löysää, että ihan perinteisiä munkkeja näistä ei voi pyöritellä, mutta kun tuossa kaappeja siivoillessani löysin tuollaisen minisilikonikakkuvuokahässäkän, tuli mieleeni Annan ohje ja eilen päätettiin sitten testata, kuinka ohje menisi vappumunkeista. Ja itseasiassa oikein hyvin menikin. Eli jos tänä Vappuna haluat vetää överit munkeista vähän terveellisemmin, suosittelen testaamaan kyseistä ohjetta. Ja täytyy kyllä sanoa, että ikinä ei koostumuksesta uskoisi, että kyseessä on jauhoton ja sokeriton leivonnainen.

Vaihtoehtovappumunkit

2 kananmunaa
2 banaania
80 g maustamatonta proteiinijauhetta (myös vaniljanmakuinen sopii tähän) (Foodin)
2 rkl sulatettua kookosöljyä + se, mitä tarvitsee vuoan voitelemiseen
250 g jugurttirahkaa (tai rahkaarahkaa)
2 rkl psylliumia (Foodin)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta (Foodin)
kardemummaa
kanelia
ripaus suolaa
muutama tippa steviaa (maun mukaan) (Foodin)

Sekoita kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Kaada seos haluamaasi vuokaan (voitele vuoka tarvittaessa). Paista 225 asteessa n. 15-40 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Esimerkiksi nuo pikkukakkuset (vrt. muffinivuoka)tulivat valmiiksi reilussa 15 minuutissa, kun taas isommassa vuoassa menee kypsymiseen pidempään, 30-40 minuuttia. Ripottele päälle kookoshiutaleita/sokeria/tomusokeria/karppisokeria tmv. makeutusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti