Puolukka-mansikkaraakakakku

Huhhei ja onpahan taas aika rientänyt. Alkuviikko on mennyt tiukasti töitä tehden, mutta erityisesti ilahdutti Piian kanssa maanantai-iltana käymämme puhelinkeskustelu raakakakuista, jotka teimme Annan kanssa viikonloppuna Kouvolan Luontaistuotteen remonttiavajaisiin.



Kävin maanantaiaamusella viemässä kakkupalat liikkeelle ja ehdin seurata hetken tiheästi käynyttä ovea, josta ihmisiä virtasi sisään jo heti liikkeen avauduttua. Jotenkin tuli hyvä fiilis siitä lämpimästä tunnelmasta, joka liikkeessä oli ja selkeästi huomasi, että moni kävijöitä oli vakituisia asiakkaita. Ja muutaman tutunkin ehdin nähdä itsekin, ennenkuin minun piti rientää omiin töihini eli pt-ohjausten pariin. Kieltämättä olisi ollut mukava istahtaa vaikka ikkunan luo tehdylle penkille ja seurailla sivusta ihmisiä ja jutella mukavia tuttujen kanssa pidempäänkin.

Illalla sitten vielä soittelimme Piian kanssa, kuinka päivä oli mennyt ja oli todella mukava kuulla, että remonttiavajaiset olivat maanantain osalta oikeasti todella onnistuneet ja parasta omaan korvaani oli tietty se, että meidän tekemät kakut olivat saaneet kiitosta ja positiivista palautetta. Ja monet olivat kyselleet kakun ohjeen peräänkin.

Tällä kertaa jaan ohjeen mielelläni, koska Annan kanssa kehittelimme tämän ohjeen varta vasten näitä remppa-avajaisia varten, joten ihan juuri tällaista kakkua en vielä aiemmin ollutkaan tehnyt. Hieman vastaavanlainen löytyy täältä blogista, mutta se oli vähän jouluisempi versio. Ohje on mielestäni sopivan simppeli ja makeutta säätämällä siitä on helppo saada juuri oman maun mukainen.

Puolukka-mansikkaraakakakku

Pohja
2 dl parapähkinöitä (Foodin)
½-1 dl cashewpähkinöitä (Foodin)
½ dl gojimarjoja (Foodin)
8 taatelia (Foodin)
ripaus suolaa
tilkka vettä sitomaan pohjan ainekset

Täyte
200 g mansikoita
200 g puolukoita
5 dl cashewpähkinöitä liotettuna (Foodin)
1 dl kaakaovoita (Foodin)
2 rkl kookosmannaa (Foodin)
3 rkl (tai maun mukaan) hunajaa

Päälle
58 % suklaamassaa rouhittuna (Foodin)

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään monitoimikoneessa ja painele leivinpaperilla vuoratun, n. 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte. Sekoita hyvin liotetut cashewpähkinät monitoimikoneessa niin, että seoksesta tulee tasaista massaa. Lisää puolukat ja mansikat. Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja kookosmanna. Lisää ne seokseen ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää hunaja seokseen ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa hunajaa. 

Levitä seos pohjan päälle ja laita kakku muutamaksi tunniksi pakkaseen "hyytymään". Nosta kakku tarpeeksi ajoissa huoneen lämpöön, jotta kakku ehtii sulaa ennen tarjoilua. Koristele rouhitulla suklaamassalla.

Kommentit