13.3.2016

Voi sen maton rullata auki Tallinnassakin

Aamulla herätessäni naureskelin, että ei taida tässä naisessa olla kovin montaa kohtaa, mikä ei olisi ottanut osumaa eiliseltä. Kaikella hyvällä kuitenkin. Vaikka lihaksien kipeytyminen ei olekaan se itsetarkoitus treenaamisessa vaan liike ja sen tuoma hyvä olo, tuntee sitä kieltämättä olevansa ns. elossa, kun treeni on osunut kohdilleen.

Reissua suunnitellessamme heitin puoliksi vitsillä Annalle, kun tuli puhetta joogaamisesta, että eiköhän googleteta jooga ja tallinna. No niinhän me sitten tehtiin ja mitä löytyikään; joogafestivaalit juuri sopivasti lauantaille. Ei muuten tarvinnut montaa kertaa miettiä, käytämmekö päivän shoppailuun vai joogailuun. Festareilla oli tarjolla minulle tuntematon joogatunti Yogafunc, jonne kuitenkin ennakkoluulottomasti ilmoittauduimme.

Festivaalit järjestettiin sataman läheisyydessä olevalla Kultuuri Katelilla, joka oli ainakin omaan silmään tosi hieno keskus rouheine ulkoasuineen ja sopi hyvin tällaiselle tapahtumalle. Käytävät olivat täynnä erilaisia joogaan ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita myyjineen.

Sen verran oltiin otettu tuosta Yogafunc-tunnista selvää, että päätettiin testata sen uusin ohjelma ja päivän päätteeksi oli vielä livemusiikilla tähditetty joogatunti. Yogafunc-tunti lähti käyntiin perinteisillä aurinkotervehdyksillä musiikin säestyksellä. Tunti jatkui erilaisilla asentoharjoituksilla sujuvasti eteenpäin ja välissä oli hieman fyysisempiä harjoituksia, joista varsinkin ojentajat muistuttelevat vielä tänäänkin, sekä taitoa ja voimaa vaativia asentoja. Tunti itsessään jätti hyvän mielen ja sen lisäksi, että harjoitus oli todella tehokas, eteni se juuri sopivalla tahdilla. Lisäksi ohjaajista huokui se aito tekemisen ilo ilman turhaa ylipirteyttä.
Toinen tunti oli hieman isommassa salissa ja osallistujia vähintään tuplamäärä edelliseen tuntiin verrattuna. Harjoitus tehtiin livemusiikin säestyksellä, joka oli muuten kokemuksena aika hieno. Toinen muusikoista soitti ja toinen sekä soitti että lauloi. Kappaleet olivat kuin tehtyjä juuri tällaista tuntia varten ja oma päällimmäinen fiilis hetkestä oli mahtava. Itse en ole ainakaan koskaan päässyt tekemään mitään harjoitusta tällaisissa fiiliksissä ja tunnelmissa, jossa taustalla soittaa live-esiintyjät ja ohjaaja vie tuntia hyvällä fiiliksellä eteenpäin. Hetkestä huokui se ilo, joka joogassa kuuluukin olla, se peace and love ja vielä se freedomkin. Vapaus ja ilo tehdä omaa harjoitustaan juuri siinä hetkessä, nauttia siitä, mihin oma kroppa kykenee. Tyytyväisyys juuri siihen mitä on. Ne jäivät itselleni päälimmäisiksi fiiliksiksi tunnista.

Tällainen tunti varmasti jättää jokaiselle hyvän fiiliksen, tavoittaa kaikenkuntoiset ja -tasoiset treenaajat, koska harjoituksessa tehtävät liikeet on helppo skaalata jokaiselle sopiviksi. Olikin hauska huomata, kuinka tunnilla olevien ihmisten ikähaarukka oli teini-ikäisistä vanhuksiin ja ihan jokainen pysyi liikkeessä mukana. Lisäksi itse nautin siitä, että vaikka musiikki soi taustalla, ei liikkeet menneet tiukasti musiikin tahtiin vaikka toki vanhana jumppatuntien ohjaajana hahmotinkin musiikin rytmityksen ja kuinka osa liikkeistä ja tietty koko tunnin kokonaisuus oli rakennettu toki myös sopimaan taustalla olevaan musiikkiin. Silti tekeminen oli rentoa ja vapaata, koska jokainen tahti ei merkinnyt tiettyä liikettä, vaan tuntui, että musiikki vain soi taustalla ja itse liukui asennosta toiseen.

Kokemuksena koko päivä ja joogafestivaalit olivat myös oikein mukavan kokemuksen jättävä, koska harvemmin tulee näin ex tempore lähdettyä täysin tuntemattomalle tunnille. Vaikka tässä ei loppujen lopuksi tultu kuin Tallinnaan, jätti tämä kokemus ainakin itselleni pysyvän jäljen muistoihin. Itse sitä jotenkin erehtyy haaveilemaan aina jostain kaukaisista maista ja siellä koetuista elämyksistä, mutta näköjään niitä löytää myös hyvinkin paljon lähempää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti