12.3.2016

Vähän erilainen lemmenloma

Lauantaiaamua. Ja hyvin rauhallista sellaista.

Itse en menneen viikon perusteella oikeasti voi vieläkään uskoa istuvani juuri tässä, tyytyväisenä vatsa täynnä maittavaa aamupalaa, muutaman kahvikupin saattelemana. Kiire ei ole mihinkään.

Se, että istun tässä ei todellakaan tunnu itsestäänselvältä. Jo aikaa sitten varasin aikaa juuri tälle viikonlopulle ja haeskelin eri vaihtoehtoja, jonne ottaisin lennot, nauttisin kiireettömästä kaupunkilomasta hotellissa miehen kanssa. Lopulta päädyttiin kuitenkin Tallinnan lomaviikonlopun suunnitteluun ja fiilistelin eri hotellivaihtoehtoja, lapsille hommasin hoitopaikan viikonlopuksi ja koirallekin oman hoitajan. Asiat kuitenkin alkoivat mennä hieman vinoon ja suunnitelmiin tuli niin paljon mutkia matkaan, että lopulta lemmenloma miehen kanssa vaihtuikin hyvin erihenkiseen lomaan koiranhoitajan kanssa.

Nyt tämä jo kyllä naurattaa, mutta sen lisäksi, että vielä alkuviikosta monesta muustakin syystä olin valmis huutamaan universumille, että positiivisuus on aika pers... syvältä, alkoi loppuviikko jo näyttämään valoisammalta ja karkaaminen lomalle koiranhoitajan, eli Annan kanssa alkoi kuulostaa jo hyvinkin mukavalta vaihtoehdolta. Varsinkin, kun ihan sattumalta bongattiin vielä mukavaa aktiviteettiakin tälle päivälle.


Viimeiseen saakka pidettiin kyllä jännitystä yllä jo ihan siitä, ehdittiinkö ajoissa laivaan vai ei. Ja lopulta oltiin ne viimeiset jalkaa oven väliin työntävät matkustajat lähtöselvityksessä. Jo toki ihan se, että lähtö itsessään vähän viivästyi, mutta tilannetta ei paljon helpottanut, kun seistiin luova tovi Helsingin keskustassa odottamassa, kun traktori jos toinenkin rullasi ohi ja muu liikenne seisoi. Siinä kieltämättä alkoi ihon alle tulla aika epätoivoinen tunne siitä, että mitä jos me ei ehditäkään sinne laivaan.

Ja jos tuntui laivassa hieman epätodelliselta, että oikeasti, kaiken tämän jälkeen todellakin olen matkalla minilomalle, tuntuu se hieman jännältä vielä nytkin. Se, että istun tässä juuri nyt, kaikki on oikeastaan todella hyvin, matkaseura on ihan parasta a-luokkaa, joskaan nyt en tässä kohtaa sanaa lemmenloma ehkä käyttäisi, mutta mukava hengailuloma samanhenkisessä seurassa.

Eilen illalla saavuttiin hotelliin ja lämpimästi voin suositella tämäntyyppistä asumismuotoa viikonlopun minilomalle. Varattiin huoneistohotelli Dharma Yoga Residencistä, josta on parinsadan metrin kävelymatka keskustaan. Paikka on hyvin rauhallinen. huoneisto on ylimmässä kerroksessa ja aika luksusta oli herätä aamulla auringon paistaessa kattoikkunasta. Pöytään katettiin edellisenä iltana ostamamme aamiaispalatarvikkeet. Pienessä keittiössä oli kaikki tarvittava ja mikä onkaan mukavampaa, kuin syödä aamupalaa kaikessa rauhassa, jonka on täysin itse valinnut raaka-aineista lähtien. Sen jälkeen köllähtää peiton ja koneen kanssa sohvan nurkkaan, vastata pariin sähköpostiin ja kirjoitella hyvästä fiiliksestä parhaat palat juuri nyt, tässä hetkessä.

Kohta painan koneen kiinni ja lähdetään hengailemaan kaupungille, sekä katsastmaan muut tälle päivälle suunnitellut kohteet. Tiedän, että jo kotiin päästessä alan fiilistellä seuravaa minilomaa, tämän parempaa pientä irtiottoa en olisi voinut kuvitella.


2 kommenttia: