20.3.2016

Top 3 raakasuklaat

Raakasuklaan tekeminen on nykyään niin helppoa, koska suklaamassaa löytyy jo ihan sulatusta vaille valmiinakin. Vaikeaa se ei ole edes silloin, kun massan tekee itse vaikka raakakaakaovoista, raakakaakaojauheesta ja hunajasta. Ja parastahan tässä on se luovuus, eli maistelemalla massaa voi siihen aina lisätä mieleisiään raaka-aineita, lisää makeutta tai ihan mitä haluaa.


Mitään hienoja muottejakaan ei välttämättä tarvitse, vaan suklaamassan voi levittää vaikka lautaselle tai ihan millaiseen astiaan tai vuokaan haluaa. Ja lohkoa siitä haluamansa kokoisia paloja.

Itselläni on muutama kestosuosikki, joita tulee tehtyä kerta toisensa jälkeen, pohjana joko valmissuklaamassa, johon lisään hieman kookosmannaa mukaan tai sitten teen koko massan itse. 


Ensimmäiseksi listallani pääsee cashew-pähkinöiden ja kuivattujen karpaloiden yhdistelmä. Tämä ei vain petä omia makunystyröitäni koskaan.

Cashew-karpaloraakasuklaa
6 rkl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä/kookosmannaa
4-5 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl lucumaa
1 rkl carobjauhetta
2 rkl hunajaa (tai maun mukaan)

astian pohjalle cashewpähkinöitä ja kuivattuja karpaloita

päälle kookosrouhetta

Sulata vesihautessa kaakaovoi, kookosöljy/-manna ja hunaja. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita. Kaada astiaan pähkinöiden ja karpaloiden päälle. Laita hetkeksi pakkaseen ja lisää kookosrouhe päälle juuri ennen suklaan kovaksi hyytymistä, jotta se pysyy kiinni suklaassa.


Toista kestosuosikkiani en olisi varmaan itse älynnyt edes kokeilla, jollei ystäväni olisi tätä minulle kertonut. Superhyvä combo syntyy suklaamassasta, kuivatuista vadelmista ja lakritsijauheesta. Lakritsijauheen kanssa ei kannata kitsastella, jotta maun saa kunnolla esille. Kuivatun vadelman kirpeys lakritsin maun kanssa on vain NIIIIIN hyvää.


Kolmas suosikkini on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että valmiiseen suklaamassaan (58 %, palmusokeroitu valmismassa) lisätään vaniljajauhetta ja sen lisäksi vaikka cashew-pähkinöitä tai mehiläisen siitepölyä, joka sopii muuten makeutuksen puolesta vaikka mihin. Itse tykkään käyttää hunajaa pääasiallisena makeuttajana, mutta tuo mehiläisen siitepöly on myös oiva vaihtoehto makeuttamaan esimerkiksi smoothieita tai puuroja.

Raakasuklaista voisin tehdä vaikka Top 100-listan, koska ei ole monta makua ja yhdistelmää, jotka eivät suklaan kanssa sopisi. Mutta nämä ovat tällä hetkellä omat suosikkini. Lisäksi listan kärkipäähän pääsee myös esimerkiksi suklaa, johon on lisätty karkeaa suolaa ja manteleita.


 Mikä on sinun raakasuklaasuosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti