13.3.2016

Tilaa unelmille

Hyvä että olen ehtinyt yhdestä reissusta kotiin saapua, kun mieli alkoi jo fiilistellä seuraavaa reissua. Sitä jää niin helposti tuonne arjen pyöritykseen, että ei edes ymmärrä sitä, että pieni tauko tekee välillä hyvää. Jo parin päivän irtiotto arjesta teki tehtävänsä ja pääkoppa on taas ainakin hetken kevyempi kantaa.

Tuossa matkalaukkua purkaessani tulin samalla miettineeksi, mikä olisikaan tällä hetkellä se unelmien unelmareissu. Reissu, jonka aion joskus vielä toteuttaa, mutta joka ei välttämättä kuulu vielä ihan lähitulevaisuuteen. Tai mistäs sitä tietää. 

Jos minun ei tarvitsisi miettiä töitä, arjen pyöritystä tai sitä, onko minulla ylipäätään varaa moiseen, niin ottaisin lentoliput Balille muutamaksi viikoksi. Katselen ja fiilistelen aina muiden tekemiä reissuja kohteeseen ja olen jo mielessäni löytänyt itselleni juuri oikeannäköisen kahvilan, jossa voin istua kahvikuppi toisessa kädessä katsellen ulos kaunista maisemaa samalla jutellen jotain hyvin kevyttä tai sitten paljon syvällisempää vaikka elämästä. Niin, ja mielikuvassani istun kahvilan toisessa kerroksessa. Näen jopa istuvani siellä sateella, eikä se haittaa minua lainkaan, koska matkaan on mahtunut myös monta aurinkoista päivää. Mitä sitä murehtimaaan säistä, joihin ei itse voi vaikuttaa.


Joogamaton olen tietenkin tuonut mukanani, koska se on yksi matkan tarkoituksista; syventää ja laajentaa maailmaani joogaillen. Tai sitten vain fiilistellä hyvää oloa joogan avulla. En kaipaa mihinkään turistirysään, vaan enemmänkin haen rauhallisempaa menoa, jossa on mahdollisuus kuulla omat ajatukset. Pysähtyä hetkeksi. Seurata sivusta paikallisten elämää.

Hotellin ei tarvitse olla luksushieno tai all inclusive, kunhan tunnen siellä oloni kotoisaksi, turvalliseksi ja asuminen sekä oleminen on kuitenkin helppoa. Näkisin itseni helposti jossain bungalow-tyyppisessä asumuksessa, jossa voisin tarpeen vaatiessa ottaa vaikka pienet päiväunet riippumatossa.Matkalla kävisin useammassa kohteessa, enkä jumittuisi vain yhteen paikkaan. En suorittaisi lomaa, vaan hengailisin juuri niin kuin hyvältä tuntuu. minun ei tarvitsisi tehdä kaikkea yhdellä reissulla, koska tietäisin, että voin aina palata uudestaan, jos siltä tuntuu.Mikä olisi sinun unelmamatkasi? 

Kuvat on yhdeltä jo toteutetulta unelmamatkalta, eli vajaa vuosi sitten Espanjasta joogaretriitiltä.

4 kommenttia:

 1. Hei vaan ja terveiset Balilta! ;) lomaa vajaa kolme viikkoa takana ja reilu viikko edessä. Tää on todellakin aivan paratiisia koko paikka, joogasta kiinnostuneelle suosittElen erityisesti Ubudia sisämaassa! Me ollaan lisäks käyty muuallakin, esim. Nusa Lembonganin saari ja Gilin saaret on aivan mahtavia paikkoja, tuli tuosta sun kahvilakuvauksesta mieleen yksi kahvila Gilillä, joka oli kaksikerroksinen, aivan rannassa ja sieltä sai kaikkea raakasuklaasta ja luomusmoothieista ihaniin kakkuihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiii ja kiitos ihanasta kommentista. Tuo teidän loma kuulostaa juuri mun unelmalomalta, kuukausi ulkomailla olisi niin tervetullutta luksusta ja googlettelen niin nuo mainitsemasi paikat läpi. Ja oikeesti, onko tuollainen mun unelmien kahvila oikeasti olemassa? Olen kyllä kateudesta aivan vihreä, mutta kuitenkin silleen hyvällä tavalla ;) Ja ihan mahtavaa loppulomaa teille!!

   Poista
 2. Tämä on kyllä todellakin yhtä luksusta koko loma, vaikkei siis ollakaan asuttu pääsääntöisesti missään viiden tähden luksushotelleissa :) Bali on paikkana aivan uskomattoman kaunis ja ihmiset on käsittämättömän ystävällisiä. Eikä ilmastossakaan ole valittamista (+40astetta yötä päivää, ilmankosteus varmaan lähelle 100%) jos ei haittaa vaikka koko ajan on pieni hiki eikä esim. hiukset pysy mitenkään päin kuosissa. ;) me ollaan viiden naisen lomalla, niin paikalliset miehet kiinnittää tosi paljon huomiota meihin ja huutelee perus "i love you" ja "my darling" jatkuvasti, mutta yleensä käyttäytyvät asiallisesti eivätkä tule iholle kuten esimerkiksi turkin tai espanjan miehet. Me ollaan viihdytty myös kaikkien karttamalla turistialueella kuta beachilla, mutta pääsääntöisesti ollaan oltu kauempana turistikeskittymistä. Suosittelen juurikin jo mainitsemiani Ubudia, Nusa Leambongania, Gilin saaria ja Lombokia sekä Seminyakin aluetta ja siellä myös Canggua. Paikallisiin tutustumalla ja heiltä vinkkejä kysymällä löytää ehdottomasti saaren parhaat ja kauneimmat paikat! Loppuun vielä pakko mainita, että auringonlaskut on täällä ihan uskomattomia!! Tuli tälkainen kilometrikommentti, mutta mukava jakaa kokemuksia ja vinkkejä lomaan liittyen, itse ainakin kuuntelen mielelläni toistenkin vinkit lomapaikoista ja niitä yhdistelen sitten oman mielen mukaan ;) toivon siis todellakin että saat joskus mahdollisuuden tulla tänne!!

  -Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun just se, että ei tarvitse kaiken olla niin justiinsa on ihan parasta ja pääsee kurkkaamaan mahdollisimman monipuolisesti muuhunkin, kun vain turistirysiin. Ja nuo egobuustaushuutelut menee niin näppärästi toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :D. Mutta tämän viestisi jälkeen viimeistään tein sen päätöksen, että sinne on päästävä ja nyt alkaa euroa kilahdella säästöpossun pohjalle ihan urakalla. Kiitos ihanasta viestistäsi <3

   Poista