Pääsiäisen appelsiinisuklaa-raakakakku

Fiilisteltiin jo joku aika sitten tyttöjen kanssa perjantaibrunssilla vähän pääsiäisteemaa ja itse tein muiden leipomusten lisäksi pöytään myös kakkua. Ja tähän meidän brunssiteemaan sopiva kakkuhan on tietenkin raakakakku. Samaisen kakun ajattelin pyöräyttää joko ihan samalla ohjeella tässä pääsiäisenä uudestaankin tai sitten voisin muuttaa tuon appelsiiniosuuden vaikka sitruunaksi tai mangoksi. Tai sitruunamangoksi. Mistäs sitä vielä tietää, mikä fiilis on kakuntekohetkellä, heh.



Mutta kakku oli itsessään oikein herkullinen. Ohut pähkinäpohja, jossa on mukana kuivattuja karpaloita yhdistettynä minttusuklaaseen ja appelsiiniin ei voi mennä makujen puolesta pahasti pieleen. Eihän?

Appelsiinisuklaa-raakakakku

Pohja
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl kuivattuja karpaloita (Foodin)
ripaus suolaa
pieni loraus (1-2 tl) vettä tarvittaessa sitomaan pohjan ainekset

Suklaakerros
2,5 dl cashewpähkinöitä liotettuina (Foodin)
½ dl kaakaovoita (Foodin)
1 rkl kookosmannaa (Foodin)
2 rkl raakakaakaojauhettta (Foodin)
3 rkl (tai maun mukaan) hunajaa
minttutippoja maun mukaan

Appelsiinikerros
2,5 dl cashewpähkinöitä liotettuina
½ dl kaakaovoita
1 rkl kookosmannaa
1-2 rkl hunajaa
2-3 appelsiinin raastetut kuoret
1 appelsiinin hedelmäliha
1 appelsiinin mehu

Sekoita monitoimikoneessa kaikki pohjan ainekset sekaisin ja lisää tarvittaessa vesi sitomaan pohjan ainekset. Levitä pohja leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi kylmään.
Tee suklaakerros. Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja kookosmanna. Sekoita monitoimikoneessa liotetut pähkinät tasaiseksi massaksi ja lisää loput aineet joukkoon. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa esim. makeutusta. Levitä kerros pohjan päälle ja laita vuoka hetkeksi pakkaseen.
Tee appelsiinikerros. Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja kookosmanna. Sekoita monitoimikoneessa liotetut pähkinät tasaiseksi massaksi ja lisää loput aineet joukkoon. Tarkasta maku. Appelsinin maku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, kun se on saanut tekeytyä. 
Laita kakku pakkaseen, mutta muista ottaa kakku sulamaan tarpeeksi ajoissa jääkaappiin tai huoneenlämpöön, jotta appelsiinin maku tulee parhaiten esiin.
Koristele esimerkiksi suolatuilla pähkinöillä (cashew/hassel/manteli/pistaasi), mehiläisen siitepölyllä ja/tai ananaskirsikoilla.


Oikein herkullista Pääsiäistä kaikille!

Kiitos kuvista Viiville.

Kommentit