22.3.2016

Kun nivelet kiittää

Joulukuun alussa aloitin Kouvolan Luontaistuotteen kanssa pienen yhteistyön, jossa testasin heidän kokoamaansa pakettia nivelten hyvinvointiin. Lähtötilannehan oli se, että olin vähän laiskasti syönyt mitään lisäravinteita, mutta ruokailut ja muu elämä oli aikalailla tasapainossa. Tämä oli mielestäni hyvä lähtökohta tällaiselle testaamiselle, kun taustalla ei ollut monia asiaan vaikuttavia tekijöitä, eikä tarvitsisi arvuutella, johtuisiko mahdollinen muutos lisäravinteiden käyttöönotosta vai jostain muusta tekijästä.

Kirjoittelin testin alussa tekstin Mitäs sun nivelille kuuluu?, jossa kerroin lähtötilanteeni ja esittelin tuotteet.

"Eli tarkoituksena on testata tiettyjä lisäravinteita kahden kuukauden ajan, kuinka ne vaikuttavat nivelten hyvinvointiin. Tämä testi tulee kyllä niin hyvään saumaan, koska lähtötilanne niiden hoitamiseen on aika lailla nolla ja aamuisin nivelet ovat aina hetken jäykät, ennen kuin ne taas vertyvät. Jossain menneisyydessä ovat ne ajat, kun aamulla vain heräsin, loikkasin ylös sängystä ja kevyen aamupalan jälkeen saatoin lähteä vaikka juoksemaan. Juuri nyt tämä ei tulisi mieleenkään."

Käytössäni oli siis Serrapeptaasi, NivelActive ja Ecolomegan kalaöljy. Näistä kahta ensimmäistä otin aluksi kaksi kapselia päivässä ja kalaöljyä ruokalusikallisen. Reilun viikon käytön jälkeen hämmästelin aamulla sängystä noustessani, että missä ovat nivelkivut ja kirjoittelin siitä täällä blogissanikin tekstissä Mitäs mun nivelille nyt kuuluu?

"Olen tässä miettinyt, että onko tulokset vain korvieni välissä, mutta viikon käytön jälkeen huomasin, että aamulla sängystä noustessani niveleni eivät ole yhtään jäykät, vaan päinvastoin niissä ei ole mitään kipua tai jäykkyyttä. Eron huomaa tässä itseasiassa erittäin selvästi."

Olo oli kieltämättä hieman epäuskoinen, koska ero aamuisin sängystä noustessa oli huomattavasti kevyempi. Mutta tämän jatkuessa aamusta toiseen, oli se uskottava, että jotain oli tapahtunut. Serrapaptaasia söin vajaan kaksi kuukautta niin, että ensimmäisen kuukauden aikana otin kaksi tablettia iltaisin mahdollisimman tyhjään vatsaan ja seuraavat 3 viikkoa yhden tabletin. Tämän jälkeen lopetin tuotteen käytön, koska tuotetta voi syödä kuuriluontoisesti. 

NivelActivea söin myöskin ensimmäisen kuukauden kaksi tablettia päivässä ja sen jälkeen olen ottanut sitä pääasiallisesti yhden tabletin päivässä tähän päivään asti. Kalaöljyä olen yrittänyt muistaa ottaa ainakin viitenä päivänä viikossa ruokalusikallisen päivässä. Tarkoitushan olisi käyttää tuotetta vaikka päivittäin, mutta joskus se vain tuppaa minulta unohtumaan.

Kun aamuinen kipu ja jäykkyys nivelistä oli lähtenyt, tein vielä tammikuussa sellaisen muutoksen, että jätin karkit ja muut herkut pois. Sokeri on ainakin omille nivelilleni todellista myrkkyä ja liian sokerin käytön huomaan omassa kropassani mm. lisääntyneinä nivelkipuina. 

Mutta kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tähän testiin ja tuotteisiin. Nyt pari kuukautta olen siis käyttänyt NivelActivea ja kalaöljyä päivittäin, sekä minimoinut sokerin käytön. Nivelkivut eivät ole tulleet takaisin ja en voisi uskoa itseäni enää samaksi kankeaksi aamuihmiseksi, mitä olin vielä ennen joulua. 

1 kommentti:

  1. suurkiitos loistavista vinkeistä!
    Ecolomega kalaöljy ekaa kertaa käytössä ja se on todella yllttävän uoreen makuista ja innolla odotan sen vaikutuksia.
    Oli kiva löytää blogisi =)

    VastaaPoista