5.3.2016

Keväisempi brunssi

Kevät alkaa selvästi olla jo ovella, koska huomaan kaivelevani kaapeista värikkäämpiä astioita, kaupasta tarttuu mukaan kirkkaanvärisiä lautasliinoja, tyynynpäälliset vaihtuvat värikkäämpiin. Talvi ja pimeys saavat todellakin väistyä valon ja värien tieltä, niin pään sisä- kuin ulkopuolellakin.

Kevään kirkkaus ja raikkaus oli meidän eilisellä brunssillakin teemana, kun jokainen meistä kolmesta (Anna + Viivi) taas kantoi oman kortensa kekoon maittavalle tapaamiselle. Tämä näiden tyttöjen kanssa vietetty brunssi on jo kolmas laatuaan, edelliset löydät täältä ja täältä, eli ollaan tavattu näissä merkeissä noin parin kuukauden välein. Mutta mikä onkaan mukavampaa, kuin suunnitella etukäteen jotain uutta ja jännää tarjottavaa ja samalla odottaa, mitä muut ovat keksineet.


Tarjoilut eivät pettäneet tälläkään kertaa, kun pöydästä löytyi sekä suolaista, että makeaa. Anna oli tehnyt mm. ihan huikean hyvänmakuisiakesäkurpitsaranskalaisia, mustikkakakkua jaa mangoraakasuklaata ja Viivin tekemää kookosrahkaa olisin voinut syödä kilotolkulla, puhumattakaan muista kokkailuista, kuten hummuksesta, maapähkinä-taateliherkuista tai pähkinämyslistä. 

Itse olin tehnyt raakakakun suklaasta ja appelsiinista (ohjeen jaan myöhemmin) ja teeleipiä (ohje alla), jotka otin uunista juuri ennen brunssia, jotta ne olisivat vielä tarjoiltaessa lämpimiä. Lisäksi tarjolla oli erilaisia keväisen värikkäistä hedelmiä, jotka antoivat mukavaa keveyttä muulle herkuttelulle. 

Jotenkin itse tykkään näistä brunsseista, kun ei tarvitse katsoa kelloa, kerta kerralta juttelemme enemmän niitä syntyjä syvimpiäkin ja vähintään illalla nukkumaan käydessä hymyilen onnesta ja siitä, kuinka mahtavaa on tuntea hyvin erilaisia ihmisiä. Ihmisiä, joista tulee eri tilanteiden kautta ystäviä. Ystäviä, jotka jakavat kanssani arjen töissä, torstailounaalla, perjantaibrunssilla, satunnaisilla kahvitteluhetkillä, pieninä irtiottoina arjesta tai vain pienillä hetkillä sen arjen keskellä vaihtaen kuulumisia.


Teeleivät 
(Gluteeniton, munaton, maidoton)

2 dl kvinoajauhoja (Foodin)
2 rkl kurpitsansiemenjauhoja (Foodin)
2 tl macaa (Foodin)
½ dl ruokaöljyä
2 dl cashewmaitoa/mantelimaitoa tmv.
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
kourallinen erilaisia pähkinöitä/siemeniä pilkkoittuina

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle (itse tein yhden ison ympyränmuotoisen)  ja laita 180 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Teeleivät ovat yleensä parhaimpia tuoreina ja lämpiminä, mutta tämän maku ei ollut kyllä kärsinyt seuraavanakaan päivänä.


Kuvat: Viivi Mänttäri

3 kommenttia:

  1. Mie tunnen vieläkin tuon leivän maun suussani, se oli herkkua! :)

    VastaaPoista
  2. Jep, tuo leipä oli ihan älyttömän hyvää! Ja vielä tänäkin aamuna se sirkale, jota en eilen kotiin tultuani nakerrellut yöpalaksi ;)

    VastaaPoista
  3. Leipä oli kyllä hyvää, mutta sitäkin parempaa oli seura. Kiitos tytöt!

    VastaaPoista