29.2.2016

Tänään on 29. helmikuuta, Terhi

Aamulla vedän peittoa korville, kun mies kampeaa jo itsensä ylös ja torkuttelen vielä hetken. Mielessä käy väkisinkin "Maanantai". En tiedä, kuinka syvälle juurrutettua on tuo the maanantai ja tgif-ajattelu, koska ei minulla oikeasti ole väliä, onko maanantai, tiistai vai mikä päivä. Työviikkoni ei ole maanantaista perjantaihin vaan jotain maanantain ja sunnuntain välimaastosta. Tai vaikka keskiviikon ja tiistain.

Silti herätessä päälle vyöryivät sellaiset pienet negistelyfiilikset vähän laidasta laitaan. Olen suunnitellut pientä irtiottoa arjesta, mutta se tuntuu monista pienistä osatekijöistä riippuen tällä hetkellä kovin vaikealta toteuttaa. Ajatus siitä, että voisin viettää edes pari päivää paikassa, jossa minun ei tarvitse tehdä mitään arkista, kuten siivota, laittaa ruokaa, pestä pyykkiä tai miettiä loputtomia listojani, olisi tähän saumaan mitä tervetullein juttu, joka varmasti auttaisi jaksamaan taas eteenpäin.

Nousen ylös aamupalalle ja katselen portaissa vastaantulevia karvapalloja. Imurointipäivä. Syön aamupalan ja soitan pari puhelua. Kurkkaan facebookin, onko johonkin ryhmään, johon kuulun, tullut jotain uutta. Seuraava lause lätkähtää ensimmäisenä vastaan:

"Helmikuussa on yksi ylimääräinen päivä neljän vuoden välein. Ota siitä kaikki irti!"

No totta, enpä ole tullut ajatelleeksi. Ylimääräinen päivä. Minulla on käytössäni ylimääräinen päivä. Tämänhän pitäisi olla ratkaisu kiireeseeni, 24 tuntia ylimääräistä aikaa. Mieletöntä. 


Jos minulla todellakin olisi yksi ylimääräinen päivä, mihin minä sen käyttäisin? Pyrkisin tekemään kaikki listojeni työt pois alta mahdollisimman pitkälle, jotta kiire hellittäisi. Tai ehkä vain huilaisin koko päivän tekemättä mitään. Tai nappaisin tenavat mukaan ja tehtäisiin yhdessä jotain mukavaa oikein ajan kanssa. Tai ehkä vain antaisin ajan kulua miettimättä, että minun pitäisi tehdä jotain.

"Kerro kavereillesi, että ylimääräinen päivä on sinusta hauska."


Kyllä, siitä pitäisin kyllä huolen, että ylimääräinen päivä olisi hauska. Ja ihan rehellisyyden nimissä, oli tämä päivä ylimääräinen tai ei, ajattelin silti muokata siitä hauskan, enkä vaipua aamullisiin negistelyihin. Minustahan kaikki loppujen lopuksi on kiinni. Millaisen päivän minä haluan tästä tehdä. Ihan varmasti päivästä tulee ankea, jos antaa moisten ajatusten päästä vyörymään yli. Tai sitten teen asialle jotain.

Eilen sain ihanalta valmennusryhmältäni viimeisen tapaamisen jälkeen mm. kortin, jossa oli alla oleva teksti. Ja kyllä, kuinka moneen asiaan tämä päteekään. Elämäntapamuutokseen, painonpudotukseen, tavoitteisiin, ihan arkipäivään, jossa ei vaivuta synkkyyteen. Oikeastaan ihan mihin vaan.

Mihin sinä käyttäisit ylimääräisen päivän?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti