26.2.2016

Raakakakkua viikonlopun herkutteluun

Olen täällä kirjoitellut ystävyydestä aiemminkin ja tänään tuli taas todistettua se, että vaikka aikaa olisi kulunut useampikin vuosi edellisestä tapaamisesta, katoaa aika välistä taas tavattaessa ja pienten päivitysten jälkeen (mitä kuuluu, mitä perheelle kuuluu, ai olet vaihtanut alaa/työpaikaa jne) jutut soljahtavat taas niille samoille raiteille, mistä ystävien kanssa aina tulee höpistyä.

Tänään sain kylään lapsuudenystäväni, kun hän oli ohikulkumatkalla ja aamulla sain idean, että leipasenpa raakakakun. Tekemistä hieman rajoitti se, että kukaan ei ollut ehtinyt käydä kaupassa sitten viime perjantain ja jääkaappi ja pakkanen olivat jotakuinkin tyhjää täynnä.

Onneksi sentään sain tyhjästäkin nyhjäistyä jotain, kun pakkasesta tyhjensin viimeiset pussinpohjat marjoja, jääkaapista kaivelin loput taatelit ja pähkinätkin riittivät juuri ja juuri. Tällä kertaa pähkinöitä en ehtinyt liottaa ja kakun ulkomuoto jäikin vähän normaalia rouheammaksi, mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun. Kakku ei myöskään ehtinyt olla tarvittavaa aikaa pakkasessa, jotta se olisi ehtinyt "hyytyä". Ystävänikin totesi, että tämä on PALJON parempaa, kuin mitä odotin. Veikkaan, että hän tarkoitti kakun ulkonäköä, eikä leipomistaitojani ;)

Kakusta tuli puolukkainen, koska ne olivat muutaman pakastetun pensasmustikan kanssa ainoat kotoa löytyvät marjat, mutta minusta tuo puolukka vain on ihan paras marja ikinä. En tiedä, mikä sen maussa viehättää, mutta minä tykkään. Eikä se toki tarkoita, ettenkö pitäisi myös muista marjoista, mutta meidän pakkasessa on oltava aina puolukoita.


PUOLUKKARAAKAKAKKU

Pohja
1 tl hunajaa
5 taatelia

Täyte
400 g puolukoita
4 dl cashewpähkinöitä (liotettuina)
2 rkl hunajaa
1,5 dl kaakaovoita sulatettuna vesihauteessa
1 rkl kookosmannaa

Sekoita pohjan aineet keskenään monitoimikoneessa ja painele seos leivinpaperilla vuoratun, n. 18 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. 

Kakun täytteestä saa pehmeämmän, jos cashewpähkinät liottaisi yön yli, mutta oli ne liotettuja tai ei, niin anna monitoimikoneen käydä kuitenkin hyvän aikaa, jotta seoksesta tulee pehmeää ja tasaista. Lisää joukkoon puolukat ja loput aineet. Sekoita niin kauan, että massa on kuohkeaa. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa makeutusta. Laita kakku pakkaseen muutamaksi tunniksi ja ota pois hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Koristele.


4 kommenttia:

  1. Kakku on jo ihan sen värinenkin, että ois muuten tosiaan maistunut myös eräälle toiselle ystävällesi joka on tällä hetkellä entistäkin enemmän harmissaan kun joutui skippaamaan kutsun... ;) No mutta nautiskelitte varmasti miunkin puolesta, kyllä tuollaiset ihmiset on elämän aarteita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sitä kakkua Anna vielä tänäänkin saatavilla :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen raakakakku! :)

    VastaaPoista