15.2.2016

Inspiraation lähteitä

Eilen kirjoitettuani tuosta kirjoittamisen tahmeudesta, aloin itsekin miettiä asiaa vähän syvemmin. Mietin, mikä tuo minulle inspiraatiota, mitkä ovat niitä asioita, joista arjessa nautin, joista tulee hyvä mieli.

Olisi aika hauska ajatus, että koko ajan olisi jotain odotettavaa. Tietäisi, että kun tämän ja tämän vielä tekisi, sitten voisi tehdä jotain tai pääsisi jonnekin. Olen tässä viime aikoina selaillut erilaisia lomakohteita läpi ja jo edes ajatus siitä, että on jotain odotettavaa, kuten lomamatka, on aika hauska ajatus. Suunnittelu on aina mukavaa, mutta loppupeleisä ainakin itselleni paras fiilis ja inspiraatio tulee ihan niistä arjen pienistä hetkistä. Niistä, joissa ehtii hetkeksi irroittautua kalenterista, työstä, kiireestä, heittää aivot hetkeksi narikkaan ja tehdä jotain aivan muuta.

Itse rentoudun ja irrottaudun arjesta aika pienin asioin, kuten:

Lähtemällä metsään koiran kanssa. Tämä vie aikaa reilun tunnin, mutta päästessäni metsän reunaan, tunnen, kuinka kroppa rauhoittuu ja mieli lepää.


Pelaamalla lasten kanssa jotain (lauta)peliä. Ei paljon vaadittu, mutta tulee tehtyä aivan liian harvoin. Peliä pelatessa tulee juteltua niitä näitä ja seurakin on oikein mukavaa.

Ruuan tekeminen/leipominen. Tämä vaatii vähän enemmän aikaa, mutta rakastan keittiössä puuhastelua, kun kyse ei ole siitä tavallisesta arkiruuan tekemisestä, vaan jostain hieman erikoisemmasta. Ehkä itse kehittelemästäni reseptistä (onnistuneesta sellaisesta), jonka saan vielä tarjota jollekin.

Käsitöiden tekeminen. En edes muista, milloin olen viimeeksi neulonut saati ommellut. Silloin kun tenavat olivat pieniä, tein heille paljon vaatteita itse, joko ommellen tai neuloen, mutta nykyään molemmat puuhastelut ovat jääneet. Ehkä löydän tähän vielä joskus aikaa.


Valokuvaaminen. Mielestäni on kovin inspiroivaa kulkea kameran kanssa kuvaamassa. En ole mikään pro kameran käytössä, mutta maailma kameran linssin läpi on kiehtova.

Puutarhanhoito. Kesäisin mikään ei ole niin mukavaa, kuin hukkua puutarhaan. Lähteä yhdestä nurkasta liikeelle ja edetä pikkuhiljaa eteenpäin. Fiilistellä ja nauttia tekemästään työstä.

Sisustaminen. Tykkään fiilistellä sisustuspuuhia, mutta niihin ei ole kyllä pitkään aikaan löytynyt suurtakaan inspiraatiota. Tykkään katsella kuvia, joissa sisutuksessa on joku fiilis ja hyvä tunnelma, mutta ideoiden nappailu omaan kotiin on ollut vähän kadoksissa.

Ja sitten vielä ne pienet hetket, kuten hetken rauhoittuminen pöydän ääressä kahvia tai teetä hörppien, pieni hetki lukien kirjaa ja mitä näitä nyt on. Ja onhan niitä, kun vain ymmärtäisi ottaa siitä päivästä aina sen hetken irti.


Mikä tuo sinulle inspiraatiota ihan arkipäivään?

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas ihanista jutuista ja ajatuksista - nämä inspiroivat minua! Mutta kyllä me lukijat ollaan kiittämättömiä: melkeinpä juttu kuin juttu, niin porukka ei kommentoi! Koettakaa hyvät kanssalukijat ryhdistäytyä. Kommentteja, kiitoksia, ajatuksia, omia kokemuksia! Hieno kuva Kymijoelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos! Kommentteja on aina kiva saada, mutta täytyy kyllä itsekin tunnustaa, että olen todella laiska kommentoimaan lukemiini blogeihin, vaikka tiedän, kuinka paljon yksikin kommentti ilahduttaa päivää. Mutta ilokseni olen kuitenkin viime aikoina huomannut, että kävijämäärät ovat koko jan kasvaneet, eli kyllä teitä lukijoita on, vaikka suuri osa ei kommentoisikaan. Jo se motivoi minua suuresti :)

      Poista