27.2.2016

Aurinkoa ja kesän odotusta

Tänään oli mitä kaunein ja keväisin ilma ja aamulla mietinkin eri vaihtoehtoja viettää päivää ulkona. Kaivaisinko luistimet kaapista ja lähtisin tenavien kanssa luistelemaan? Ottaisinko koiran mukaan metsään? Lähtisinkö kevyelle hölkkä-/kävelylenkille? Yritin saada itsestäni koko aamupäivän irti jotain aktiviteettia, mutta lopulta totesin, että tämä päivä olisi parempi vasta, kun olisin ottanut päivänokoset ja panostaisin siihen enteemitään-moodiin.


Iltapäivällä päikkäreiden jälkeen kampesin itseni ennen töitä kuitenkin sen verran pihalle lumilapion kanssa, että viskoin isot kasat lunta terassilta pois. Ihan vain siksi, että sain nautittua kahvit pihalla auringonpaisteessa. Aika mahtavaa.

Samalla suunnittelin, mitä kaikkea sitä voisikaan ensi kesänä tehdä. Ainakin ajattelin viritellä säännölliset juoksulenkit takaisin ohjelmistoon ja jos ei ihan niin sateinen kesä olisi tulossa kuin viime kesä oli, saisi Jopokin enemmän kilometrejä alleen. Juoksussa minun heikoin lenkkini on surkea peruskestävyyskunto, joka aiheuttaa sen, että vaikka jaksaisin juosta kuinka pitkälle tai kuinka kovaa tahansa, nousee sykkeet nopeasti niin koviksi, että kehitystä ei enää alun jälkeen tule. Mutta onko mikään tylsempää, kuin pk-lenkkien tekeminen? Ehkä pitäisi asennoitua paremmin ja ajatella, että noilla pitkillä ja hitailla lenkeillä teen kuintenkin palveluksen itselleni pitkällä aikavälillä.
Toinen suunnitelmani olisi uintiharrastuksen virittely edes jollain lailla säännölliseksi. Tähän ei toki tarvitse odottaa ensi kesää, mutta se nyt vain tuli mieleen tuosta juoksusta (?). Lukioaikana (muutama vuosi sitten) kävin monta kertaa viikossa uimassa, mutta se vain jäi muutettuani pois opiskelujen perässä. Monesti olen miettinyt tuon harrastuksen uudelleenvirittelyä takaisin, mutta toistaiseksi se on vain jäänyt. Ehkä joskus vielä aloitan.

Onko sinulla jotain vanhoja harrastuksia, joita olisi mukava aloittaa uudelleen?

4 kommenttia:

 1. Ratsastus. Sitten kun on joskus aikaa ja rahaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ratsastusta olen minäkin tenavana harrastellut säännöllisen epäsäännöllisesti ja se olisi myös yksi mukava taito herätellä uudestaan. Mutta se on niin totta, että tuo harrastus vaatii nimenomaan sitä aikaa ja rahaa, kun se ei ole harrastuksena ihan sieltä halvimmasta päästä. Mutta toivottavasti löydät tulevaisuudessa noita molempia, että pääset taas virittelemään vanhaa harrastusta tulille :) Mukavaa alkanutta viikkoa ja kiva kun jätit kommentin :)

   Poista
 2. Mie niin ootan jo sitä, et aurinko vähän enemmän alkaisi lämmittämään ja pääsisin viikonloppusin päiväkahville terassille :) Otan mielelläni vastaan lenkkiseuraa juurikin niille tappavan tylsille pk-lenkeille, joita en osaa oikein koskaan tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä terassilla ei tee vielä mieli istuskella kovin pitkiä aikoja, kun aurinko ei ihan vielä lämmitä kunnolla. Mutta fiilistelin kuitenkin edes pienen hetken. Ja ehdottomasti viritellään nuo mätääntyvän tylsät pk-lenkit yhdessä tulille. Asenne tuntuu minulla ainakin olevan kohdillaan ;)

   Poista