8.1.2016

Raakakakkua ja vanhojen muistelua

Aamulla pakkasin kaikki raakaleivonnassa olennaiset pelit ja vehkeet kyytiin ja startattiin auto kohti itää. Kohteena oli Joutsenon opisto.

Ehdin tänään jo moneen otteeseen kertoa tarinan, kuinka minäkin olin aikanani kesälukiossa ko. paikassa. Aikaahan siitä onkin vasta sellainen 24 vuotta, mutta edelleen elävänä mielessä ovat kielten opinnot sekä ystäväni kanssa ylimääräisenä kurssina valitsemamme tennis. Kielten opiskelusta muistot ovat jo hieman hälvenneet, mutta ne kerrat tenniskentällä muistan elävästi, sekä sen, että pääsimme paikallislehteen. Emme sen tenniksen vuoksi vaan siksi, että satuimme makaamaan nurmikolla opintomonisteet nenän alla juuri sopivasti, kun haastattelija tuli käymään. 

No mutta, paikka näytti monin osin samalta kuin silloinkin ja tällä kertaa en ollutkaan opiskelijan roolissa vaan pitämässä ensin luentoa auditoriossa Annan kanssa aiheesta Mitä on raakaravinto ja sen hyödyt. 


Luennon jälkeen kokoonuimme porukalla keittiöön valmistamaan raakaleivonnaisia. En taaskaan voi olla hehkuttamatta sitä luovuutta, mitä näistäkin raakaleivonnan aloittelijoista löytyi. Raakakakku tehtiin toki ihan ohjeen mukaan, mutta siinä kohtaa kun kaiveltiin suklaamuotit ja erilaiset raaka-aineet suklaan lisukkeiksi esiin, pääsi luovuus taas esiin.

On joka kerta ilo katsoa, kun ihmiset uskaltavat kokeilla uutta ja maistaa ennakkoluulottomasti raaka-aineita. Kakun ja suklaan lisäksi teimme vielä vihersmoothieta ja vaikka viherjauhe hieman epäilyttikin monia, tuli smoothiesta oikein mukavan makuinen. Viherjauhe tosin omasta mielestäni vaatii muutaman maistelukerran, jotta makuaisti tottuu siihen, mutta nopeasti siitä on tullut ainakin minulle päivittäinen lisä smoothieeseen tai ihan sellaisenaan veden ja sitruunan kanssa.Raakakakustakin tuli tänään todella onnistunut ja kaunis. Näin kauniin ja hyvänmakuisen kakun ohjetta en jemmaile enää, vaan tässä se on:

MUSTIKKA-MANGORAAKAKAKKU

Pohja
2,5 dl cashewpähkinöitä
10 taatelia
1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Täyte
Mustikkakerros
300 g mustikoita
3 rkl hunajaa
4 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

Mangokerros
100 g mangoa
½ banaani
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl kaakaovoita
1 rkl hunajaa

Koristeeksi esim.
Pensasmustikoita

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa keskenään, tarkista maku ja painele massa n. 18 cm irtopohjavuoan (pohjalla leivinpaperi) pohjalle.

Valmista mustikkakerros. Mittaa cashewpähkinät monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi seokseksi. Pähkinöiden liottaminen parantaa kakun kuohkeutta. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi, kuohkean näköiseksi massaksi. Tarkista maku. Kaada seos pohjan päälle.

Valmista mangokerro. Mittaa cashewpähkinät monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi seokseksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi, kuohkean näköiseksi massaksi. Tarkista maku. Jos sinulla ei ole acerolajauhetta, voit korvata sen esim 1 rkl sitruunamehua. Kaada seos mustikkakerroksen päälle.

Laita kakku vähintään tunniksi hyytymään pakkaseen ja koristele ennen tarjoilua esim. pensasmustikoilla sekä sulatetulla valmiilla raakasuklaamassalla. Nauti.
2 kommenttia:

  1. Hei, voisitko tehdä postauksen välipaloista. Ruokasi ovat herkullisia, mutta itselläni on vaikeuksia keksiä monipuolisia aamu-, ilta- ja välipaloja. Kun niitä saattaa päivän aikana syödä nelkäkin kertaa niin välillä kyllästyminen iskee vanhoihin tuttuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan loistava idea! Toteutan varmasti!

      Poista