3.1.2016

Kun maulla on väliä

Eilen illalla kokoonnuimme asiakkaideni kanssa testailemaan, miten valmistetaan raakaleivonnaisia ja illan aika syntyikin taas herkullista kakkua ja raakasuklaata. Kakusta tehtiin tällä kertaa kaksikerroksinen eli alaosa oli mustikkaa ja yläosa mangoa.

Raakasuklaan valmistus on kyllä tehty nykyään helpoksi, kun saatavana on valmista suklaamassaa. Eilen testasimme 58 % palmusokeroitua massaa, johon luovasti jokainen sai laittaa lisäksi erilaisia lisukkeita makunsa mukaan. Massan sulatuksen jälkeen osa lisäsi mukaan mm. manteleita tai pähkinöitä, kuivattuja karpaloita, kookoshiutaleita, gojimarjoja tai mulperimarjoja. Moni maistoikin ensimmäistä kertaa goji- tai mulperimarjoja ja mulperit maistuivat kyllä jokaiselle. Gojimarja jakaa hieman mielipiteitä, mutta itse liputan noiden Tiibetin gojimarjojen puolesta, jotka ovat paljon miellyttävämmän makuisia, kuin kiinalaiset lajikkeet. Niin ja yksi ihan huippumaku löytyi lakritsiraakasuklaasta. Nam.


Mitä enemmän tätä raakaleivontaa harrastaa, sen tarkemmaksi tulen raaka-aineiden laadusta. Mielestäni ei ole aivan sama, mitä gojimarjoja ostan ja mulperimarjoillakin on iso ero, koska mulperimarjat täytyvät olla mielestäni tietynlaisia koostumukseltaan, kuivatuilla karpaloilla on iso ero, mitä käyttää, noinniinkuin muutaman esimerkin antaakseni. Saattaa kuulostaa hifistelyltä, mutta koska tuote nautitaan aina raakana, on mielestäni myös sillä aika iso ero, mitä raaka-aineita käytän.

Löydä kuvasta paljaskankkuinen suklaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti