13.12.2015

Yin wall joogaa

Joulunaika tuntuu vievän herkästi mukanaan ja ainakin itsestä tuntuu, että aika meinaa loppua kesken. On sitä kaikkea jouluun liittyvää tehtävää, joulukorttien laittoa, lahjojen pohtimista, aikataulujen miettimistä, leipomista. Ja vaikka mikään noista ei ole mitenkään epämieluisaa, vievät ne kuitenkin hetken jos toisenkin. Sitten on tietysti vielä työt ja varsinkin kaikki suunnitelmat ensi vuodelle. Ja kaiken tämän keskellä tekisi mieli vähän jurputtaa flunssassa ja kuumeessa olevalle lapselle, että kannattiko ajaa sillä fillarilla ilman haskoja ja kunnon ulkohousuja. Niin.


Onneksi on aina kaikelle kiirelle myös se vastapaino. Yleensä se on se hiljainen hetki jossain vaiheessa iltaa, kun otan kirjan käteen tai kirjoitan blogia. Tänään se tuli valmennusryhmän joogatunnista. Vetämälleni puolen vuoden valmennusryhmälle oltiin saatu ulkopuolinen ohjaaja vetämään Yin wall-joogaa ja vaikka yin jooga onkin minulle tuttua, en ole tätä seinäversiota aiemmin kokeillutkaan.

Yin wall jooga on pikäkestoisia, useamman minuutin kerrallaan kestäviä venytyksiä seinää apuna käyttäen. Liikkeistä saa yleensä juuri niin tehokkaita, kuin itse haluaa ja mihin pystyy. Tämä oli oikein mukava jatkumo sille, että ensin valmennusryhmän kanssa puhuttiin läsnäolemisesta hetkessä ja siitä, kuinka haasteellista se itseasiassa onkaan. Tällaisen keskustelun jälkeen onkin mukava käpertyä omaan itseen, laittaa silmät kiinni ja antaa venytyksen tehdä tehtävänsä.
Oletko sinä kokeillut yin joogaa tai tätä seinäversiota siitä?

2 kommenttia:

  1. Oispa mielenkiintoista kokeilla :) Tuo vikassa kuvassa oleva venytys on ihan miun lemppari, en tosin ole tiennyt sen liittyvän yin joogaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli oikein mukavaa. Ei mitään monimutkaista, mutta juuri sopivaa rauhoittumista tuohon hetkeen.

      Poista