6.12.2015

Viikonlopun kuulumisia

Tenavat laskevat päivittäin, monta yötä on vielä jouluun. Itse istun keittiön pöydän ääressä, kuuntelen myrskyä ja sateen ropinaa ikkunaan. Hieman haastavaa on herätellä itseään joulutunnelmaan. Koti on viritelty sisältä jo talvisemmaksi, kynttilät ja osa jouluisemmista tavaroista on löytänyt jo paikkansa, mutta se fiilistely muuten vain on vaikeampaa, kun lunta ei ole. Lumi vain kuuluu jouluun. Villi veikkaukseni kuitenkin on, että vaikka kuinka marmattaisin lumenpuutteesta, ei sitä tule taivaalta yhtään sen enempää.


Lunta tai ei, viikonloppu meni kuitenkin treenaillessa, juhlistellessa pikkujouluja, rauhoittuessa ystävän sohvannurkassa ja jutellen viimeisen vuoden tapahtumat läpi sekä tänään nauttien siitä, että joku toinen vetää harjoituksen läpi ja itse saat vain mennä hyvän fiiliksen mukana.

Tämä #DecemberExercise on kieltämättä aika hauska ajatus siinä mielessä, että tulee annettua ajatusta päivittäiseen liikkumiseen. Itse en sen kummemmin laske, montako tuntia viikossa tulee tarkalleen liikuttua. Joskus, kun on enemmän aikaa, tulee treenikertoja enemmän ja joskus taas arjen pyöritys vie niin paljon aikaa ja energiaa, että treenikertoja ei tulekaan kovin montaa. Nyt on siis kuitenkin tarkoitus löytää aikaa harjoittelulle päivittäin (miinus lepopäivät). Perjantaina treenailin omat normitreenini, mutta lauantai jäi 45 minuutin reippaaseen kävelyyn, vaikka tarkoitus oli vielä joogata.

Joogan tai paremminkin yin-joogan tunnelmaan pääsin tänään ja ensimmäisen 10 minuutin aikana mietin silmäkulmat kostuen, kuinka ikävä minulla itseasiassa onkaan oikein kunnon joogaharjoitusta. Lisäksi joogan jälkeen iski aikamoinen päänsärky, joka toisaaltaan kertoo minulle juurikin siitä, että "jotain" tapahtui ja paluu matolle on hyvinkin ajankohtainen.
 


Pikkujouluihin väkertelin raakasuklaata ja aika omalla perusreseptilläni mentiin. Määrät eivät koskaan ole tarkkoja, koska jos suhteessa enemmän laittaa kaakaovoita, kuin kookosöljyä (tai nykyään laitan aina kookosmannaa) ja oman maun mukaan raakakaakaojauhetta, ei voi mennä pahasti pieleen.

Raakasuklaat
Tästä määrästä tulee paljon ;)

250 g kaakaovoita
3 rkl kookosmannaa/kookosöljyä (sellaisia kukkupäitä)
1-2 rkl hunajaa
muutama tippa nestemäistä vaniljasteviaa
5 rkl raakakaakaojauhetta

kuivattuja karpaloita
cashewpähkinöitä
mulperimarjoja

Sulata vesihauteessa kaakaovoi, kookosmanna ja hunaja. Lisää seokseen raakakaakaojauhe, tarkasta maku ja lisää maun mukaan vaniljasteviaa. Ripottele muottien pohjalle mulperimarjoja, cashewpähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Jos muotit loppuvat kesken, kuten allekirjoittaneella, tee loppu suklaa lisukkeineen johonkin laakeaan astiaan. Laita muotit hetkeksi pakkaseen, jotta suklaa jähmettyy. Säilytä jääkaapissa.


Lauantai-illaksi ajelin ystäväni luo Helsinkiin ja jos nyt en ihan väärin muista, alkaa tästä olla jo vuosi aikaa, kun ollaan viimeeksi nähty. Ystäväni oli tehnyt ruokaa miehensä ohjeella ja voitte olla ihan satavarmoja, että tämän ruuan ohjeen kinuan myös itselleni. Niin herkullista. Ystävän uusi koti oli myös hyvällä maulla sisustettu ja todella kodikas. Oli nautinto istua vain sohvannurkassa lasi viiniä toisessa kädessä jutella kuulumisia ilman mitään kiirettä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti