30.12.2015

Ruokahaaste: Paleoruokavalioon?

Tämän vuoden alussa meillä starttasi salillamme ruokahaaste, joka perustui paleoruokavalioon. Kirjoittelin silloin siitä pariin otteeseen:Tällöin haaste kesti kolme kuukautta ja ensimmäinen pari kuukautta meni paleoon siirtymiseen. Itse koin siirtymisen helpoksi, vaikka epäilinkin, kuinka käy, kun ruokavaliosta viedään pois osa käyttämistäni raaka-aineista. Siirtyminen tapahtuu tietyissä sykleissä ja pikkuhiljaa ruoka-aineita lisätään. 

Ruokahaasteen alussa oma painoni tippui kohisten useamman kilon ja olo oli todella kevyt, kaikki ylimääräinen turvotus hävisi ja olo oli virkeä ja energinen. Pikkuhiljaa painonlasku tasaantui, mutta olo pysyi pirteänä ja kropassa oli hyvä olo. 

Haasteen aikana en kaivannut maitotuotteita, herkkuja tai viljoja, koska hyvillä ohjeilla pystyi valmistamaan leipää paleoonkin sopivaksi, herkuttelu hoitui raakaherkuilla ja kahvimaidon korvasin kookosmaidolla, enkä muita maitotuotteita oikeastaan edes kaivannut.

Ruokahaasteen loputtua en ensimmäisenä rynnännyt leipäkauppaan tai juonut litraa maitoa, saati ostanut karkkipussia. Meni itseasiassa pitkään, että mieli teki edes makeaa. Maidon olen ottanut takaisin ainoastaan kahviin ja viljoja tulee käytettyä aika harvaakseltaan. Satunnaisesti syön leipää tai jos jonkun toisen valmistamassa ruuassa on viljatuotteita käytetty, syön sen kiitollisena siitä, että joku on tehnyt sen minulle. Herkuttelu on pääasiallisesti siirtynyt raakaruokaherkkuihin, mutta eksyy sinne välillä toki ihan normiherkkujakin.

Haaste keräsi silloin mukavasti porukkaa meidän omalta saliltamme ja ajattelimme tänä vuonna laajentaa haasteen koskemaan kaikkia halukkaita. Homma toimii omassa faceryhmässä, jonne pääset 11.1. haasteen aloituspäivänä (ja kun haaste on maksettu) niin, että ilmoittaudut sähköpostilla osoitteeseen cfkuusankoski@gmail.com. Jos olet huudeilla Loppiaisena 6.1., tule kuuntelemaan infotilaisuus aiheesta klo 14.00 CrossFit Kuusankosken salillemme ja voit ilmoittautua myös paikanpäällä.Itse odotan tätä haastetta taas alkavaksi ja annan vähän enemmän ajatusta myös sille, kuinka haasteen saa sujumaan kasvisvoittoisemmalla ruualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti