8.12.2015

Paluu joogamatolle, osa 10 tai jotain ;)

Olen aloittanut tämän kirjoittamisen jo kolme kertaa ja joka kerta pyyhkinyt sen pois. En tiedä, mistä aloittaisi, koska ajatuksia on niin paljon. Koitan malttaa mieleni ja aloittaa rauhallisesti. Tämän kaiken purkamisen.

Tänään istuin joogamaton reunalle ja tarkoitukseni oli tehdä joogaharjoitus. Pää oli kuitenkin niin täysi kaikkia jäsentelemättömiä ajatuksia, että en päässyt hetkeen risti-istuntaa pidemmälle, vaan istuin ja annoin ajatusten valua. Tehtyäni aurinkotervehdykset pää oli taas täynnä ajatuksia ja istahdin uudestaan alas ja annoin ajatusten taas valua pois, ennenkuin jatkoin. 


Joogaharjoituksen jälkeen ajatukset olivat yhtä levällään, kuin aloittaessa, mutta mieli oli rauhallisempi. Täytyy taas antaa ajatusten vain olla ja järjestyä omalla ajallaan. En tiedä, miten yleensä muiden pää toimii, mutta itselläni tuppaa tulemaan erilaiset ajatukset oikein myrskynä sisään ja vaikka kuinka tekisi mieli oksentaa ne ulos yhdellä kertaa, on kuitenkin parempi antaa niiden vain velloa ja hakea paikkaansa. Järjestyä ajallaan. Tällä kertaa tosin uskon, että kyse voi olla jostain isommastakin jutusta, mutta en kiirehdi.

Ihana tunne on, kun joku rypäs löytää oman paikkansa ja mieli rauhoittuu siltä osin. Ajatukset ovat kuin palapelin palaset, jotka järjestyvät ajan kanssa ja on turha yrittää tunkea vääriä paloja kiinni keskenään. Se ei aiheuta kuin lisää kaaosta. Joskus palapelissä on 25 palaa, ja ne järjestyvät helposti, joskus taas siinä on sen 1000 palaa ja suurin osa on sitä taivasta, jossa kaikki palat näyttävät samalta.

No mutta, kaikessa yksinkertaisuudessaan tänään olen taas tehnyt paluun joogamatolle, tosin tunne paluusta on voimakkaampi, kuin koskaan aikaisemmin. Jään odottelemaan, säilyykö tämä tunne, vai onko se vain hetken fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti