1.12.2015

Jouluinen puolukkaraakakku ja Foodinin yhtä jouluinen e-reseptikirja

Tänään en pystynyt välttymään siltä tiedolta, etteikö joulukuu olisi juuri alkanut. Tenavat, joita normaalisti saa arkiaamuina kaivella peittojen syövereistä hereille, olivat molemmat tänä aamuna nousseet ennen kukonlaulua, aamupalat oli syöty jo ennenkuin ehdin miettiä edes aamukahvia ja hiuksetkin olivat saaneet ihan itse kiinni. Ja ensimmäinen luukku joulukalentereista oli avattu.

Se on kyllä jännä juttu, miten tämä joulunodotus alkaa lapsilla (viimeistään) tuosta joulukalenterin ensimmäisestä luukusta. Nyt nuo sentään malttavat mennä jo nukkumaan illalla. Muistan ajan, kun varsinkin vanhempaa neitiä pienenä jännitti NIIN paljon ensimmäisen luukun avaaminen, että yöllä piti herätä monta kertaa kysymään, että "Äiti, onko jo aamu?" Siitä seuraavina vuosina olimme jo vähän viisaampia ja avasimme ensimmäisen luukun jo edellisenä iltana. Voi lapset...

Tänä vuonna olen aloittanut joulufiilistelyn jo pienin jutuin hyvissä ajoin. Ensin kaivettiin esiin erilaiset valosarjat sisälle ja ulos ja siitä pikkuhiljaa olen vaihtanut jouluisempaa pöytäliinaa, kaivellut jouluisempia astioita esille ja viime perjantaina vietettiin tyttöjen kanssa meillä jouluhenkinen brunssikin.

Parit pikkujoulutkin on laitettu jo kalenteriin ja vaikka en mikään bilehile varsinaisesti olekaan, odotan kyllä meidän firman omia pikkujouluja ja niitä kahta muuta, jotka vietetään ihan vain kaveriporukalla.

Lisäksi olen fiilistellyt jo muutamilla joululeivonnaisilla, joista tämä puolukkainen raakakakku on niistä yksi. Ja vaikka oma kehu haiseekin nyt aika rankasti, niin kakku onnistui todella hyvin ja tällaisen kakun reseptiä on ilo jakaa eteenpäinkin. Tämä samainen kakun ohje ja monta monta muuta (yhteensä 14 kpl) niiiiin herkullisen näköistä leipomusta löytyy meidän Foodin Ambassadorien tekemästä Foodinin jouluisesta e-reseptikirjasta, jonka pääset lataamaan itsellesi TÄÄLTÄ. Lisäksi vihkosen lopusta löytyy vielä mukava etu, joten suosittelen kurkkaamaan :).

Jouluinen puolukkaraakakakku
Pohja
10-12 taatelia
½ tl suolaa
1 tl kanelia

Täyte
400 g puolukoita
5 dl cashewpähkinöitä
5 rkl hunajaa (tai maun mukaan)

Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa keskenään. Jätä pohja hieman rouheaksi, kuitenkin niin, että ainekset kiinnittyvät toisiinsa. Painele pohjan ainekset leivinpaperilla vuorattuun n. 18 cm irtopohjavuokaan ja laita seos hetkeksi jääkaappiin.

Valmista täyte. Soseuta monitoimikoneessa ensin cashewpähkinät mahdollisimman hienoksi seokseksi ja lisää puolukat, karpalot ja taatelit. Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa ja lisää seikseen vielä hunaja. Lisää sulatteu seos puolukkaseoksen kanssa ja testaa maku. Lisää makeutusta tarvittaessa. Lisää täyte pohjan päälle ja laita kakku hetkeksi pakkaseen hyytymään. Koristele puolukoilla ja kookoshiutaleilla.

Ja peeäs. Foodinin facesivuilla on käynnissä joulukalenteri + arvonta, johon viikon aikana edes yhteen "luukkuun" kommentoimalla voi voittaa koko viikon aikana esitetyt tuotteet. Ei pöllömpi arvonta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti