17.12.2015

Ja kasvisruokaa. Taas.

Eilen mietin, mitä sitä tänään tarjoaisikaan torstailounaalla kasvisruokana ja samalla tulin miettineeksi, että hetkinen, mähän en ole muuten syönyt koko viikon aikana yhtään muuta lihaa, kuin kerran kalaa. Olen ollut niin koukussa tähän intialaishenkiseen leipäjuustoruokaan, että olen syönyt sitä koko viikon. Paitsi parina päivänä tein munakkaan, jonka kanssa söin salaattia.

Tänään siis tarjoilin taas samaa ruokaa kuin viimekin viikolla ja en voi kuin suositella kokeilemaan.


Meidän naapurifirmasta Tuomon Luomusta kävin hakemassa tenaville tänään töiden jälkeen vähän askarreltavaa, eli piparitaikinaa, josta paisteltiin pari pellillistä pipareita. Joulutorttuja meillä ei ole oikeastaan koskaan paisteltu, mutta nämä joulupiparit kuuluvat kyllä jokavuotiseen perinteeseen.

Illemmalla tehtiin vielä toinen ruoka, joka nälkäpäissään kauppareissulla tuli valikoiduksi "jotain nopeaa ja helppoa ja joka maistuu kaikille", eli tortilloja. Muille paisteltiin ihan normijauhelihaa, mutta itse nappasin kaupan pakastehyllystä quorn-rouhetta, jonka maustoin tacomausteella. Ihan mielenkiinnosta testasin tätä tuotetta taas, kun soijaa en suosi, eikä se vatsalleni oikein sovikaan. En ainakaan viimeeksi tätä pari vuotta sitten käyttäessäni muista, että vatsa olisi tästä nokkiinsa ottanut, mutta se jää nyt nähtäväksi. Tästä ei ole sitten kuitenkaan tulossa sen syvällisempää analyysiä, sopiko vaiko eikö ;). Mutta ainakin maun puolesta tuote oli oikein passeli käytettäväksi jauhelihan korvikkeena tuolla tortilloissa.
 
En kyllä sen kummemmin ole ajatellut edelleenkään kasvisruokavalioon siirtyä, mutta jos se näin helppoa on, niin en kyllä lihaakaan kaipaa. Paitsi kalaa välillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti