29.12.2015

Enää pari askelta uuteen vuoteen

Kuinka moni odottaa vuoden vaihtumista? Minä ainakin. Vaikka uusi vuosi on tietyllä tapaa aika klisee uusine elämineen, uudenvuoden lupauksineen, tipattomine tammikuineen ja karkkilakkoineen, on se ainakin minulle ainakin tietyllä tapaa aina uuden alku.

Avaan uuden kalenterin ja täytän kaikki oleelliset ja jo tiedossa olevat jutut valmiiksi, jotta saan raamit muille muuttuville menoille. Ostan uuden pikkuvihkon, jonne merkitsen päivittäisiä to do-asioita tai ihan vain muita ideoita. Suuntaan katseeni kohti kesää ja aurinkoa ja unohdan pikkuhiljaa menneen pimeyden. Nautin jokaisesta aurinkoisesta päivästä.

Uuden vuoden lupaukset ovat kuitenkin minusta ne parhaat. Teen yleensä pidempiaikaisia suunnitelmia, mitä haluaisin ja monet niistä muuten itseasiassa ovatkin toteutuneet ajan kanssa. Kun alitajuntaisesti alkaa elämään kohti unelmaansa/suunnitelmaansa, voi huomata, että onkin siellä joku päivä. Harvoin se ihan sormia napsauttamalla tulee, mutta ei siihen turha stressaaminenkaan ja kiirehtiminenkään auta.

Ja sitten on niitä pieniä lupauksia, joita on hauska fiilistellä, kuten karkkilakko, joka ei ole varmaan koskaan pitänyt niin pitkään, kuin kuvittelin, mutta jonka haluaisin pitävän. En ehkä kuitenkaan tarpeeksi, koska jossain vaiheessa käsi kurottuu viimeistään kohti tenavien karkkikätköjä.

No mutta, pari päiväähän tässä on aikaa vielä suunnitella uutta vuotta ja miettiä mennyttä. Eksyinkin tässä iltasella katselemaan vanhoja valokuvia, aloittaen tämän vuotisista ja eksyen yhä vanhempiin kuviin. Ja ei olleet kaukana kyyneleet, kun katselin tenavien vanhoja kuvia ja muistin niitä yhdessä elettyjä hetkiä. Tai vanhoja treenikuvia, joissa oma kroppa on hieman eri mallinen tai ihania kuvia kesältä, jossa oli hyvä fiilis. Toiset kuvat muistaa nii selkeästi ja joistain pitää jo miettiä, että hetkinen, millos tämä oli oikein otettukaan. Samalla tulee mietittyä omaa elettyä elämää, omia ratkaisuja, mikä oli hyvää missäkin, mitä en haluaisi enää elää uudestaan.

Aiotko sinä tehdä uuden vuoden lupauksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti