4.11.2015

Nosta jalat ilmaan

Käsilläseisonta tuntuu olevan tällä hetkellä aika hittijuttu ja kaikenlaisiin käsilläseisontahaasteisiin törmää tämän tästä. Ja kivaahan se on. Oikeasti. Ainakin itselleni, joka en ole ollut koskaan mikään akrobatian kukkanen, tällaiset oman kropan hallintaa vaativat liikkeet ovat olleet jopa vähän pelottaviakin. 

En tiedä, pelkäänkö sitä, että satutan itseni vai mitä, mutta esimerkiksi päälläseisontaan ilman seinän antamaa turvaa meni piiitkä aika, että uskalsin. Kyse ei ollut enää osaamisesta, vaan nimenomaan uskaltamisesta.
Seuraava etappi oli käsilläseisonta ja aluksi jalat menivät seinälle vain avustamalla. En vain uskaltanut ponkaista niitä sinne. Tänä päivänä mietin, että mikäköhän siinäkin oli muka niin pelottavaa. Helppoa kuin mikä.

Käsilläseisonnan lisäksi treenailen keskivartalon hallintaa päälläseisoen, eli tuon jalat ensin ylös ja siitä puoleenväliin ja takaisin ylös. Tämän lisäksi olen ottanut pää alaspäin tehtäviin treeneihin mukaan myös tuon käsivarsillaseisonnan. Siinä treenailen myös liikettä, jossa tuon pään lattiaan ja nostan sen sieltä hartioiden voimalla irti, kuten kahdessa ensimmäisessä kuvassa.
Tässä käsivarsillaseisonnassakin on alkanut löytyä aika kivasti keskivartalon tuki, mutta vielä on matkaa siihen, että heittäisin vain kepeästi jalat ilmaan ilman seinää. Ehkä vuoden päästä...
Osaatko sinä seisoa käsilläsi? Tuella vai ilman? 

4 kommenttia:

 1. Mie niin haluaisin oppia käsilläseisonnan ilman tukea, mut valitettavasti treenailut jää sen osalta hyvin satunnaisiksi, koska ranteet ei yksinkertaisesti kestä. Onneksi voi aina temppuilla pään päällä :) Viikonloppuna tuli tehtyä muutamat kärrynpyörätkin, olipas vaan sekin hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile tuota käsivarsillaseisontaa ilman tukea, se on kuitenkin haastavampi kuin päälläseisonta. Mä kanssa koitin noita kärrynpyöriä joku aika sitten ja se se vasta pelottavaa olikin :D

   Poista
 2. Jo aamusta uusia juttuja! Kiitoksia viime päivien kivoista ajatuksista ja upeista kuvista! Hyvät kanssalukijat, kannattaa lukea toiseenkin kertaan tuo helmi Pidä huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kivasta kommentistasi. Mielelläni itse aina päivittelisin tätä nimenomaan aamuisin, mutta aina siihen ei vain ole aikaa :)

   Poista