3.11.2015

Mintturaakasuklaata

Tässä joku aika sitten inspiroiduin luettuani ystävältäni lainaamaani kirjaa kirjaa Superfood Smoothiet muutamasta yhdistelmästä, jotka istuivat smoothieisiin aivan loistavasti. Samaa sarjaa jatkaa kirja Superfood Välipalat, joista merkkailin muutamat reseptit testiin. Ainakin omaan korvaan keksitaikina-proteiinipalat tai piparminttunapit kuulostavat hyvinkin herkullisilta, joista jälkimmäiset menivätkin kokeiluun viime viikolla.
Sen verran taas jouduin muokkailemaan respetiä, että agaven korvasin hunajalla ja kun steviaakaan ei löytynyt juuri siihen hetkeen, niin lisäsin vähän lisää hunajaa. Mutta muuten tuon sisuksen teko oli hyvin simppeliä. Kaikki aineet vain monitoimikoneeseen, valmis massa kelmuun ja pakastimeen.
Alkuperäinen ohje siis tuossa kuvassa ja perusresepti raakasuklaaseen oli n. 1 dl kaakaovoita vesihauteessa sulatettuna, johon lisätään 5 rkl raakakaakaojauhetta, ripaus merisuolaa ja 2 rkl agavenektaria (käytin taas sitä hunajaa).

Ihan en yltänyt kirjan kuvan mukaisiin minttunappeihin ainakaan ulkonäön perusteella, mutta resepti menee kyllä säilytykseen ja tulen tekemään näitä toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti