20.11.2015

Kasvisruokapäivän pikaruokaa

Keskiviikkona iltayhdeksältä töiden jälkeen ryntäsin kauppaan ja mietin ilman mitään ajatusta, että mitä ihmettä mä torstaiselle kasvisruokapäivälle oikein väsään. Kunnes silmiin osui texmex-hylly. Mikä onkaan helpompaa ja nopeampaa, kuitenkin suht terveellistä pikaruokaa kuin tortillat? "Jauhelihaksi" vielä soijarouhetta ja muut tykötarpeet, niin ruokahan on vartissa (alle) valmista.


Soijarouheet laitoin likoamaan kiehautettuun veteen aamulla ja takaisin töistä tullessani paistoin ne pannulla pilkotun sipulin ja valmiin tacomausteseoksen kanssa. Tortillathan on siitä näppäriä, että sinne väliin voi laittaa mitä vaan. Olen joskus tehnyt itse noita tortillalättyjäkin ja salsaa, mutta tällä kertaa kaupanversiot saivat kelvata. Itse tehtynä ovat muuten aivan tosi paljon parempia.
Tässä kasvisruokapäivässä ei ole oikeastaan muuta "vikaa" kuin se, että vatsa ei meinaa kestää noita palkokasveja. Näille täytyy keksiä jatkossa jotain muita vaihtoehtoja, vaikka hyviä proteiininlähteitä muuten tuolla kasvipuolella olisivatkin.

Ja torstailounaaseen kuuluu aina tietenkin jälkkäri. Tällä kertaa tein aivan fiilispohjalta jäätelöä, kun pakkasessa oli pakastettuja banaaninpaloja ja ystävä toi mukanaan taateleita. Ja oikeasti, en muista, milloin olisin syönyt noin hyvää jäätelöä. Aivan mieletön maku!

Jäätelö (maidoton)
2-3 banaania pakkasesta
3 isoa ruokalusikallista kookosmannaa
½ tl vaniljajauhetta
n. 3 rkl sitruunamehua
7 taatelia
1 rkl chian siemeniä

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa ja nosta hetkeksi pakkaseen niin, että jäätelö hyytyy, mutta ei mene aivan kovaksi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti