27.11.2015

Jouluinen brunssi (kyllä, joulu on jo ovella)

Nyt en enää edes muista tarkalleen, mistä ajatus aikanaan lähti, taisi olla joku Viivin herkullinen ruokapostaus, johon kommentoitiin Annan kanssa molemmat tyyliin kelpaisi minullekin. Siitä sitten kehiteltiin idea brunssista, joka jo kertaalleen siirrettiin ja lopulta, kun päivä lyötiin lukkoon, valikoitui aiheeksi jouluinen brunssi, kun jouluhan tosiaan alkaa olla jo ihan nurkilla.

Aamulla nähtiin ensin meidän salilla ja tehtiin kehonhuoltoajatuksella päällä- ja käsilläseisontaa, ajatuksena, että voima tosiaan lähtisi sieltä keskivartalosta. kerroin tytöille muutamia tekniikkavinkkejä, joita opin viime viikonloppuna itse vastaavalla kurssilla ja jotka olivat aikamoisia ahaa-elämyksiä tähän käsilläseisontaprojektiini.


Tämän päällä- ja käsilläseisontasession/kehonhuollon jälkeen suunnistimme meille syömään (se paras osuus). Edellisenä päivänä oltiin tenavien kanssa kaiveltu joulukoristeita esiin ja jos nyt ei ihan tontut vielä takanreunalla istuneet, niin ei siitä kaukana oltu. Olen viime vuosina pikkuhiljaa lämmennyt ajatukselle, että kaiken ei tarvitse olla valkoista ja hopeaa jouluna ja ripaus punaistakin on päässyt joukkoon; tuikkuja, muutama astia ja koristeita.

Jokainen meistä oli tuonut jotain mukanaan brunssille, eli vähän nyyttäriperiaatteella mentiin. Saimme maistaa Annan herkullista smoothieta ja raakasuklaata, Viivin tekemään granolaa, aivan älyttömän hyvää kahvia, chiapuuroa, itsepuristettua (!) appelsiinimehua ja muffineja. Itse olin jo aiemmin tehnyt pakasteeseen raakakakkua ja kaapista kaivelin erilaisia jauhopusseja, joista teimme erilaisia lettuja hyvin luovilla resepteillä. Jääkaapissa oli vielä Mummin tekemiä luumu- ja päärynähilloja oman pihani puista. Niin ja muutamia kuiva- ja tuorehedelmiä. Aikamoinen kombo.


Itse tykkään ajatuksesta, että jokainen tuo jotain itselleen mieluista ja lisäksi voidaan puuhastella hetki keittiössä ja tehdä vielä yhdessä jotain. Tänään tehtiin siis kolmenlaisia lettuja erilaisista jauhoista, joista yksi oli jo aiemmin tekemäni resepti teff-jauhoista tekemistäni letuista.

Lisäksi teimme lettuja kvinoajauhoista ja kurpitsansiemenjauhoista. Koostumus kaikissa letuissa oli aivan täydellinen ja niitä oli helppo paistaa. Makuhan on maistajan suussa, mutta omat suosikkini löytyivät teff- ja kvinoajauhoista tehdyistä letuista. Kurpitsansiemenjauho on aivan mielettömän hyväntuoksuista, hieman pähkinäistä ja uskoisin, että se sopisi vielä paremmin suolaisiin lettuihin, esimerkiksi pinaattilettuihin tmv.

Letut kvinoajauhoista (jouluedition)
1 muna
2 rkl avokadoöljyä
3 dl mantelimaitoa
1 tl suolaa
2 tl piparkakkumaustetta

Kookosöljyä paistamiseen

Sekoita kaikki aineet keskenään, anna seisoa hetki ja paista lettuja kookosöljyllä rasvatulla pannulla.

Maistatin vielä iltapäivällä tenavilla näitä lettuja ja nuoremman suosikki löytyi kvinoajauhoista tehdyistä letuista ja vanhempi taas tykkäsi teff-jauhoista tehdyistä letuista. Kurpitsansiemenjauhoista aion vielä testata noita suolaisia lettuja, koska jauho itsessään on aivan loistava tuote mm. korkean proteiinipitoisuutensa vuoksi.

Sen lisäksi, että saimme maistaa aivan uskomattoman hyviä herkkuja, tulimme toki jutelleeksi kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Kautta rantain selvisi mm. että Annan mieshän tuntee siskoni miehen. Kuinka pieni maailma joskus onkaan. Tai keskustelut siitä, mikä esimerkiksi liikkumisessa on tärkeää ja itselle mielekästä. Ja ne monet muut aiheet.

Tällaiset hetket ystävien (ja hyvin samanhenkisten sellaisten) kanssa ovat kyllä voimaannuttavia ja antavat mukavaa energiaa ja hymyn huulille koko päiväksi. Ja vaikka yhteisen ajan sopiminen ei aina niin helppoa olekaan, on se ehdottomasti sen arvoista. Suosittelen kaikille.


 Usko tai älä, mutta tämä kuva sisältää tuotesijoittelua


Onko sinulla kavereita/ystäviä/pieni porukka, joiden kanssa olisi mukava viettää/jo vietätte muutaman tunnin esimerkiksi aamupäivällä brunssin/lounaan tai vaikka illanvieton merkeissä? 

Kuvat: osa omiani, osa Viivin ottamia

3 kommenttia:

  1. Tuo vika kuva on kyllä niin hauska, kun kaikilla eri asento :) Kiitos vielä et päästiin brunsseileen teidän ihanaan ja isoon taloon.

    VastaaPoista
  2. Työ ootte vieny Viivin kanssa teksteinenne nyt sanat miun suusta :) Oli niin ihana juttu tää brunssi ja missä seurassa! Kiitos <3

    VastaaPoista
  3. Hei tytöt, niin oli mukava aamu teidän kanssa. Seuraavaa brunssia odotellessa :)

    VastaaPoista