17.11.2015

Ilmajoogaa ja erilaiset pikkujoulut

Jos viikonloppuna tuli mietittyä syntyjä syviä sekä elämästä ja kuolemasta, sisälsi viikonloppu myös paljon mukaviakin juttuja. Lauantaiaamuksi olin järjestänyt asiakkailleni tutustumisen ilmasyvävenyttelyyn ja vierestä sain seurata ihan huikeita itsensä ylittämisiä ja ilmeitä, jotka vaihtelivat pienestä epävarmuudesta onnistumisen aiheuttamiin hymyihin. Ja taisipa joku huudahtaakin, että "Terhi tule ottamaan kuva, muuten kukaan ei usko, että tein tämän." Ja itsestäni oli ihan mahtavaa huomata, että kun järjestää tällaisia tapahtumia, rohkaisee se monia kokeilemaan lajeja, joita ei muuten tulisi ainakaan yksin tulisi kokeiltua. Näitä aion järjestää jatkossakin.

Sinänsä hauska sattuma oli se, että samana päivänä myös minulla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan taas noita liinoja; ei tosin täällä kotikaupungissa, vaan Helsingissä ja tällä kertaa kyseessä oli AirYoga, jonka ihana Aino oli meille järjestänyt. Itsehän olen siis kerran päässyt kokeilemaan ilmasyvävenyttelyä ja ajattelin, että tämä AirYoga onkin mukava uusi tuttavuus. Tunnit eivät itseasiassa kovinkaan radikaalisti poikkea toisistaan, mutta nautin niin paljon taas tästä järjestetystä mahdollisuudesta antaa liinan viedä ja minun roikkua mukana. Olen entistä vakaammin sitä mieltä, että joulupukki saa tuoda minulle oman liinan. Olen jo meidän saliltakin katsonut sille paikan valmiiksi. 


Ja se tarina, miten ylipäätään päädyin Helsinkiin AirYogaamaan ja siitä vielä jatkoin matkaani Foodinin järjestämiin pikkujouluihin, alkoi joku aika sitten, kun otin yhteyttä Ainoon, ja ehdotin yhteistyötä sekä täällä blogin puolella ja muutenkin. Kuten varmasti tätä blogia seuranneet tietävät, niin täällä ei turhaan vilku yhteistyöjuttuja yhden jos toisen yrityksen kanssa, koska itse olen hyvin tarkka siitä, mitä teen ja kenen kanssa. Minulle tämä blogi on kuitenkin pääsääntöisesti paikka, jossa kirjoittelen mitä mieleen juolahtaa ja enintään koen tämän blogin tietynlaisena portfoliona itsestäni. Täältä on kuitenkin helppo lueskella ajatuksiani ja monet asiakkaani ovatkin näitä juttuja lukeneet, ennenkuin ovat ottaneet minuun yhteyttä.

No mutta siis. Nyt ollaan sitten ideoitu yhdessä kaikenlaisia juttuja, joista tulen tulevaisuudessa kertomaan ihan varmasti täällä bloginkin puolella ja voitte vaan uskoa, että olen innoissani. Tämän yrityksen ideologia ja toimintamalli ovat sitä, jolle peukutan ihan kympillä.


Ilmajoogan jälkeen ajeltiin siis Foodinin pikkujouluihin ja pääsimme askartelemaan illan aikana erilaisia raakasuklaita hyvinkin luovalla kädellä. Itse ihastuin muutamiin tuotteisiin, jotka sopivat hyvin suklaan joukkoon, kuten erilaiset steviatipat ja Acerola-jauhe. Ja oletko muuten ehtinyt maistaa jo kookosmannaa? Itselläni on purkki keittiön pöydänkulmalla, jonka hankin ehkä kuukausi sitten ja vaatii aika tiukkaa itsekuria, että lusikka ei eksyisi purnukkaan ja sitä suuhun turhan montaa kertaa päivässä. Olkoon kuinka terveellistä tahansa, veikkaan, että puoli kiloa tuotakin päivässä on liikaa ;)


Sen lisäksi, että väkertelimme erilaisia suklaita, joita muuten tuli PALJON, teimme myös raakakakkua, jonka ainakin maun puolesta luokittelisin kinuskiseksi ja ripauksen jouluiseksi. Tätä kakkua tulee löytymään ainakin meidän joulupöydästä. Itse nappasin (ihan luvalla) palan kakkua mukaani, jonka nautiskelin seuraavana päivänä kotona kahvin kanssa ja maku oli vieläkin parempi, kun se oli jantunut seuraavaan päivään.


Illan aikana Foodinin omistaja Lasse kertoi meille yrityksen toiminnasta ja itse nostan hattua yrityksen eettisille ajatusmalleille, jossa sen lisäksi, että laatu meille kuluttajille pidetään korkeana, otetaan huomioon myös viljelijöiden olot ja vaikutus heidän elämäänsä. Tarkoituksena on turvata viljelijöiden ja heidän perheidensä hyvinvointi sopimuksilla, jotka takaavat viljelijöille vakaan pohjan toiminnalle.

Tämän lisäksi arvostan sitä, että yritys myös ihan oikeasti vierailee viljelijöiden ja toimittajien luona. Itseäni kiinnosti suuresti (hortonomi kun olen) viljeltävien kasvien olot ja se monimuotoisuus, jonka Lasse näillä matkoillaan pääsee näkemään. Itse aikanaan ympäri Eurooppaa kasvien perässä viljelmillä, pelloilla ja erilaisilla messuilla kiertäneenä kuuntelin mielenkiinnolla juttuja eri kasveista, lajikkeista, viljelypaikoista ja niiden vaikutuksista tuotteen makuun. Vaikka kasvit eroavatkin toisistaan, on tietyillä lajeilla kuitenkin samoja piirteitä keskenään; mitkä asiat vaikuttavat tuotteen kypsymiseen, miten sato korjataan, kuinka se käsitellään, mitkä seikat vaikuttavat siihen, että laatu pysyy hyvänä. Lisäksi oli mielenkiintoista kuunnella myös erilaisista viljelytavoista, kuten siitä, kuinka yhdellä alueella voitiin viljellä monia eri kasveja, jolloin alue hoiti tavallaan itse itseään luoden sinne sopivan mikroilmaston, eikä maakaan köyhdy, kun viljely on monimuotoista.


Mutta siis mm. näitä ja monia muita juttuja kuuntelimme illan aikana ja kotimatkalla Annan kanssa juteltiinkin suut vaahdoten ja inspiroituen aiheista sekä siitä, kuinka mukavaa on, kun järjestetään juuri tämäntyyppisiä tapaamisia. Näistä, jos joistain ne inspiraatiot lähtee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti