1.10.2015

Teeveestä tuttu

Minut tuntevat tietävät, että kanssani on aika turha aloittaa keskustelua televisio-ohjelmista, koska mitä suuremmalla todennäköisyydellä en pysty ottamaan ohjelmaan mitään kantaa. Saattaa olla, että olen kuullut tai lukenut ohjelmasta jostain, mutta kun oma televisiontuijottamiseni on aivan minimaalista, enkä seuraa mitään sarjaa, olen harvoin kärryillä mistä puhutaan.

Suurin syy tähän on, kun aikanaan karsin kaikkia aikasyöppöjä elämästäni, niin televisionkatselu oli siellä kärkipäässä. Kuinka usein tulee vain istuttua television ääressä aivan turhaan tuijottamassa jotain, mitä sieltä nyt vain sattuu tulemaan.

Ja toinen, ehkä se vielä suurempi syy on se, että tuppaan imemään noista illalla katsomistani sarjoista ja elokuvista uniini hyvinkin mielenkiintoisia versioita. Iltaisin kun usein televisiokanavat ovat täynnä mitä moninaisimpia murhia, takaa-ajoja, väkivaltaa. Näitä sitten katselen öisin hieman muunneltuina versioina omassa unimaailmassa, niin aamulla onkin sitten tosi levännyt olo.

Hyviä esimerkkejä ovat tässä viime aikoina mm. illalla katsomani elokuva 12 years a slave, joka oli siis elokuvana todella hyvä, mutta se versio siitä, kuinka lapseni kaapattiin seuraavana yönä, ei ollut enää niin mukavaa katsottavaa.

Tai eilen jokin niinkin "jännittävä" juttu, kuin Yle Areenalta katsomani Spotlight: Myrkky, jonka piti olla vaaraton. Ohjelma, joka kertoi glyfosaatista, siitä rikkakasvimyrkystä, jota käytetään maanviljelyssä ja ihan puutarhassakin. Ja ohjelma oli täysin asiapitoinen ja kiinnosti minua siksi, että puutarha-alalla olen ollut itsekin. Niin, ja seuraavana yönä sitten näinkin unta, miten toinen lapseni oli syönyt ruokaa, jossa oli ollut glyfosaatteja ja hän sairastui syöpään. Ja se äidin huoli omasta lapsesta oli unessa vähintään tuskaisa.

Että en sitten tiedä, mitä tässä voisi enää televisiosta katsoa, Pikku Kakkosta?

Onko sinulla tätä samaa "ongelmaa"? Menevätkö televisio-ohjelmat vähän turhan napakasti ihon alle? 

Kuvat: Viivi Mänttäri

2 kommenttia:

  1. Upeat kuvat! Ihan mieletön tuo rata ja saniaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tuossa bannerissa. Tuo vanha junarata ja saniaisten tuore vihreys ovat kyllä tosi kaunis kontrasti toisilleen :)

      Poista