4.10.2015

Simppeliä arkiruokaa

Perjantaina kävin moikkaamassa ystävääni Kouvolan Luontaistuotteessa ja ostin taas pitkästä aikaa papuspaghettia. Näitä erilaisia papuspaghetteja alkaa olla jo ihan mukava valikoima ja hetken jouduinkin arpomaan, mitäs tällä kertaa ottaisi. Meidän perheessä rajoituksen tekee vanhemman neidin soija-allergia, mutta esimerkiksi tämä mustapapuspaghetti sopii koko perheelle oikein hyvin.

Muistan, kun minulle esiteltiin nämä papuspaghetit ensimmäistä kertaa, olin hieman skeptinen, että mikä ihmeen papuspaghetti? Pikainen tutkiskelu ravintosisältöön kuitenkin vakuutti mieleni. Jos tavallisessa spaghetissa on suunnilleen saman verran kaloreita (n. 350 kcal) sadassa grammassa, kuin näissäkin, ovat muut makrot aivan toista luokkaa. 

Esimerkiksi tämä mustapapuspaghetti sisältää hiilihydraatteja 15 g, kun vastaava luku normispaghetissa on n. 75 g, proteiineja papuversiossa on 44 g, tavallisen 12 g sijaan. Rasvaa papuspaghetissa on 3,6 g, kun taas normissa vehnäversiossa on 1,5 g. Lisäksi papuspaghetit ovat gluteenittomia ja tämä versio vielä luomua. Hintahan näillä papuversioilla on tavallista spaghettia kalliimpi (5,50 €/200 g), mutta kyllä tuosta pussista meidän perhe (4 hlöä) sen 2-3 kertaa syö. Ja mieluummin maksan hieman enemmän tuotteesta, jos tiedän sen olevan "se vähän parempi vaihtoehto".


Tänään tein perheelle ruuaksi hyvin keep it simple-version, eli papupastaa jauheliha-tomaattikastikkeella. Papupasta valmistetaan samalla tavoin keittämällä, kuin normipastakin ja se tulee valmiiksi 5-6 minuutissa.

Jauhelihakastikkeen tein tällä kertaa hyvin pelkistetysti paistamalla 400 g jauhelihaa pannulla, johon lisäsin 400 g tomaattimurskaa ja mausteeksi pippuria ja suolaa.

Jääkaapissa olleesta kesäkurpitsasta vuolin juustohöylällä pannulle kasan siivuja ja paistoin pienessä määrässä öljyä. Mausteeksi grillimaustetta ja vähän suolaa.

Itse lisäsin spaghetin joukkoon vielä vähän pestokastiketta, mutta mies ja lapset söivät annokset sellaisinaan. Odottelen aina lapsilta pieniä hajaääniä ruuan mausta, kun kyse on jostain ei niin tavallisesta, mutta tällä kertaa niitä ei tullut, vaan molemmat hakivat vielä lisääkin.

Onko nämä papuspaghetit sinulle tuttuja?

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, Terhi! Miut tuntien voit uskoa että mitä erikoisemman näköistä/kuuloista niin sitä enemmän innostun näistä uusista jutuista etenkin mitä ruokaan tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mä arvasin, että tämä kolahtaa suhun :)

   Poista
 2. Hei kiitos! Just kun siirryin gluteenittomalle. Onpa eroja ravintoaineiden suhteen, tätä pitää maistaa. Kiva, kun saa uusia ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei maista ihmeessä. Ainakin omasta mielestäni nämä ovat hyviä ja koostumuskin on jotenkin mukavampi, kuin normipastassa.

   Poista