Saisiko olla kahvia vai teetä? Kiitos molempia-kakku

Raakakakkujen leipomisesta onkin vierähtänyt hetki aikaa. Viikolla sain kuitenkin kylään ystäväni, jonka kanssa ei olla nähty ehkä vuoteen, niin olihan se ehdottomasti kakun paikka.


Itse olen hyvin luova leipuri ja vaikka omistankin monen monta raakaruokakirjaa, harvemmin tulen tehneeksi niistä aivan suoraan ohjeen mukaan. Kirjoja ja ohjeita on mukava lueskella ja hakea inspiraatiota omaan leivontaan. Katselen ohjeita ja raaka-aineita ja mietin, kuinka kekseliäästi joku onkin tajunnut yhdistää tietyt raaka-aineet keskenään. 

Tämän kakun idea lähti nähtyäni Sami Sundvikin facesivuilla kilpailun, jossa matchateestä tulisi valmistaa joku simppeli resepti. Kävin ostamassa purkin teetä ja mietin, että minttu voisi sopia tämän kanssa oikein kivasti. Testasin teetä raakasuklaaseen ja lisäsin minttua mukaan. Ja niistä tuli TOSI hyviä. Samalla pyörittelin mielessäni raakakakun ohjetta ja lopulta lähdin testaamaan, kuinka tee taipuisi kakuksi kahvin kanssa.
 Saisiko olla kahvia vai teetä? Kiitos molempia-kakku

Pohja
reilu 2 dl pecanpähkinöitä
7-9 taatelia (medjool)

Sekoita aineet keskenään tehosekoittimessa ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtokakkuvuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle 

Täyte
6 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita sulatettuna (vesihauteessa)
3 rkl kookosmannaa (tai -öljyä)

Sekoita aineet tehosekoittimessa keskenään ja jaa seos kahteen osaan.

Mokkakerros
n. puolet täytteestä
½ dl vahvaa kahvia
2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl hunajaa (maun mukaan)

Sekoita aineet tehosekoittimessa ja levitä pohjakerroksen päälle.

Minttu-teekerros
loput täytteestä
½ avokado
1 rkl sitruunan mehua
1 tl matchajauhetta
n. 10 lehteä vahvaa minttua 
n. 1 rkl hunajaa

Sekoita aineet tehosekoittimessa ja levitä mokkakerroksen päälle. Laita kakku hetkeksi pakkaseen "hyytymään". 




Kommentit