17.10.2015

Raakasuklaata - minttua ja matchaa

Piiiitkästä aikaa tein tänään raakasuklaata vähän hifistellen. Normiversioni raakasuklaasta on tämä, mutta nyt innostuin vähän näpertelemään ja kaivelin muotit esiin. Samalla pääsin testaamaan minulle paria uutta juttua, kuten kookosmannaa ja matchateetä.


Kookosmanna oli rakkautta ensi maistelulla, mutta matchateen "tuoksu" oli jännä. Olin vakuuttunut, että tässä on nyt purkitettu kuivattua nurmikkoa, koska sen verran vihreältä tuo tee tuoksui. Mintunlehdet ovat sitä vahvaa minttua ja nuo pakkasenpuremat versiot on kerätty omasta pihasta.
Mutta olin kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvä yhdistelmä tuosta sitten loppujen lopuksi tulikin ja matchatee nousi maun puolesta monta pykälää ylöspäin. Ei pidä arvostella ketään pelkän hajun perustella, eikös?


Raakasuklaata mintulla ja matchalla

1 dl kaakaovoita
2 rkl kookosmannaa
1,5 rkl hunajaa (tai maun mukaan)

Sulata nämä vesihauteessa ja ota puolet seoksesta erilleen. Lisää puolikkaaseen seokseen 

1 tl matchaa
n. 5 lehteä vahvaa minttua

Sekoita seos sauvasekoittimella, jotta mintunlehdet pilkkoutuvat. Kaada seos muotteihin niin, että muotista peittyy n. puolet ja laita muotit pakkaseen. Anna hyytyä hetki. Valmista toinen seos.

1 rkl carobjauhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta

Sekoita toiseen puolikkaaseen carobjauhe ja kaakao. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa hunajaa. Ota muotit pois pakkasesta ja kaada seosta hyytyneiden matcha-minttusuklaiden päälle. Laita muotit takaisin pakkaseen hyytymään.

Nauti.
Mikä on sinun suosikki(raaka)suklaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti