25.10.2015

Päivän ajatuksia - garden edition

Eilen aloittelin pihatyöt aamulla kymmenen pintaan ja lopettelin kuuden maissa. Siinä välissä ehtii mieleen tulla monen monta aatosta, kuten:

Haravoituani lehtiä melkoisen tovin päätin, että omaan pihaani ei tule enää jatkossa kuin havuja tai ikivihreitä.

Totesin, että lapsilla on vähintäänkin tarpeeksi pihaleluja.

Huomasin, että pihakeinun pehmusteet ovat todellakin hyvinpalvelleen näköiset. Ja pienen laskutoimituksen jälkeen totesin, että niin niiden kuulukin olla, johan ne ovat 11 vuotta vanhat. Ohhoh ;)

Istutettuani 5 kpl erilaisia happomarjalajikkeita uusiin paikkoihin, tiedän, että en tule koskaan ostamaan yhtään pensasta, jossa on piikit. Niin kauniita kuin nuo happomarjat ovat, varsinkin näin syksyisin, on kesäisin rikkaruohojen kitkeminen niiden välistä aika syvältä.


Muista lannoittaa nurmikko ensi keväänä, nyt alkaisi olla sen aika. En ole vielä kertaakaan lannoittanut nurmikkoa seitsemään vuoteen, koska se on kasvanut oikein mukavasti ilmankin. Lannoittaahan voi toki vaikka joka kevät ja kesä, mutta itse olen niin laiska leikkamaan nurmikkoa, eikä minulla ole mitään tarvetta lisätä tuota työmäärää kiihdyttämällä nurmikon kasvua lannoittamalla, jos nurmikko näyttää hyvältä ilmankin.

Nostan hattua kierrätyskeskuksille ja aktiivisille kierrättäjille. Itse raahaan kierrätyskeskukseen tavaraa vasta, kun niitä on peräkärrillinen, mutta miksi sinne ei voisi piipahtaa pienemmälläkin asialla, ihan parin jutun vuoksi. Jäteasema on kuitenkin matkani varrella töihin kuntosalille mentäessä.Saatuani valmiiksi muut pihatyöt, kaivelin valosarjat esille ja päädyin siihen tulokseen, että niitä ei voi koskaan olla liikaa. Ehkä. En ota kuitenkaan mallia amerikkalaisten pihoista. Se on jo liikaa.

Tehtyäni pihatöitä sen 7-8 h, totesin, että minun ei tarvitse mennä enää salille. Päivän treenit tuli tehtyä.


Joko sinä olet saanut pihatyöt tehtyä talvea vasten? Voiko valosarjoja olla liikaa? Missä menee raja? Sinisessä valokaapelissa vai valaistussa joulupukissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti