15.10.2015

Elämää täydellisyyden kuplassa

No hah hah, ei todellakaan.

Kirjoittelin suununtaina tuosta "unelma-arjesta" ja alkuviikosta otin napakan otteen itsestäni ja päätin testata tuota unelma-arjen toimivuutta ihan käytännössä. Ja kuulkaa, nyt on torstai ja mä olen ihan TÖÖT. On rankkaa olla täydellinen. No hah hah, ei sentään täydellinen, mutta huomattavasti ennakoivampi ja järjestelmällisempi. Toki paljon asioita täytyy vain osata katsoa sormien läpi, sillä muuten tässä saa viimeistään kuukauden päästä heijata itseään eessuntaassun valkoisessa huoneessa.

Yllättävän helppoa on ollut ennakoida ruokailut omille paikoilleen. Tämä puoli ei ole ollut mitenkään täysin retuperällä, mutta välillä ruokailuvälit vain venähtävät niin pitkiksi, että nälkä ehtii kurnahtaa mahassa useampaan otteeseen. Tällä viikolla olen siis panostanut siihen, että tarvittavat ruuat kulkevat mukana.


Puutarhan syystyöt ovat yllättävän aikaavievää puuhaa ja ratkaisin ongelman niin, että harava nojailee sujuvasti puuta vasten, josta se on helppo ottaa vaikka 10 minuutiksi käteen ja haravoida pari lehtikasaa. Tai tyhjentää vaikka yksi ruukku kesäkukista ohi kulkiessaan. Näin ne pakolliset hommat ovat menneet pikkunykäyksittäin eteenpäin. Samalla koirakin on saanut ulkoilla. Ainut miinus tässä on se, että se mokoma keksi, kuinka huisin hauskaa on juosta läpi haravoitujen lehtikasojen pallo suussa. Minustakin on hauskaa haravoida vähän ekstraa...
Viikon aikana olen tehnyt pieniä järjestelyjä kotona ja nyt ei ärsytä aamuisin koiran karvapallerot portaissa, pyykkivuoret, keittiön epäsiisteys tai muukaan. Ihme kyllä, muutosten tekeminen ei ollut kovin kummoista ja tässä kohtaa voisikin miettiä, että enpä ole sitten viitsinyt aikaisemmin näitä muutoksia tehdä.


Mutta aikamoista suunnitelmallisuutta vaatii, että koko pakan saa pidettyä kasassa ja jos jotenkin olin ajatellut tämän kaiken tapahtuvan kiireettä, olin totaalisen väärässä. Hanuriaan ei ehdi penkkiin laskea kuin koneella istuen ja syöden. Ja illalla ei tarvitse unta kauaa kalastella. Mutta nyt on balanssissa puutarha, koti, työ, syömiset, lepo, aikataulutus tenavien kanssa ja treenaaminen. Ei se mahdotonta ole. Ja yllättävän mukava olo tästä kaikesta järjestelmällisyydestä tulee, kun vain päättää saada asiat onnistumaan.


Mitä muutoksia sinulta vaatisi, jotta unelma-arki rullaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti