19.7.2015

Sisäänajetut juoksulenkkarit

Reilu viikko sitten myönsin, että vanhat juoksulenkkarit alkavat olla aika räjähtäneet ja on aika investoida uusiin. Sopivasti paikallisessa Sportiassa olikin lenkkareita laaja valikoima -50 % ja pyyhälsin sinne vanhoissa lenkkareissani aikomuksena hankkia samanlaiset, mutta päivitetyt.
 
Vanhat, hyvin palvelleet lenkkarini saivatkin aika tylyn tuomion "eihän noissa ole oikein enää mitään, tukea tai vaimennusta ja varmasti on oikein hyvä hetki hankkia uudet". Olen ollut vuosikaudet Asicsien vankkumaton kannattaja, mutta nyt omaa kokoani ei löytynyt ja vähän skeptisesti suostuin sovittamaan New Balancen lenkkareita. Ja kyllä, siinä kohtaa kun sovitin NB 860v5-lenkkareita tuntui, kuin jalkani olisi tullut kotiin. Lenkkari istui täydellisesti ja tuki oli sopivan napakka. 
 
Niinpä annoin mahdollisuuden uudelle merkille.
 

Eilen aamulla ehdin vasta testaamaan uudet lenkkarit ja suurin toivein lähdin juoksulle, tarkoituksena pitää yllä vauhtikestävyysaluetta. Puolet lenkistä meni suhteellisen kepoisesti, kunnes jalat alkoivat painaa ja etureiden yläosat alkoivat kipeytyä. Koitin pitää vauhtia yllä, koska muilta osin juoksu oli kevyttä.

Samalla mietin, että jopa ottaa kivun kummalliseen paikkaan ja mietin syytä, kunnes muistin, että sama juttuhan on ollut aina, kun olen uudet lenkkarit hommannut. Nyt kun jalalla on taas tuki ja askel hieman totutusta poikkeava, menee ensimmäiset lenkit taas totutellessa. Nämä ovat siis niitä sisäänajokilometrejä, ennen kuin lenkkari mukautuu jalkaan.

Mutta silti täydet pisteet lenkkarille, joka on todella napakka ja tukeva jalassa, eikä hierrä. Näinköhän musta tulee näiden lenkkareiden myötä New Balancen kannattaja. Ei kai sekään väärin ole.

Ja vaikka lenkkarit eivät olekaan tarkoitettu käsilläkävelyyn, sopivat ne siihenkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti