27.7.2015

Minun arkeni - maanantai

Nyt kun lomat on pidetty ja arki alkaa taas kulkea omaa polkuaan, ajattelin tällä viikolla avata täällä blogissa, mitä pitää sisällään minun arkeni töissä. Päivät kun eivät ole niitä kahdeksastaneljäänolisipajoperjantai-töitä, vaan työajat ja -tehtävät vaihtelevat päivittäin. Ja useinhan tällä alalla ollaan töissä silloin, kun muut ovat vapaalla.

Aikoinaan palkkatöissä ollessani haaveilin rauhallisista aamuista ja mahdollisuudesta treenata aamuisin. Nyt, kun itse pystyy vaikuttamaan hieman enemmän omiin aikatauluihinsa, olenkin mahdollisuuksien mukaan aloittanut aamun omilla treeneillä. Niin, unohtamatta niitä rauhallisia aamuja, jotka itseasiassa mahdollistaa se, että lapset ovat jo niin isoja, ettei tarvitse hypätä joka hetki auttamaan pukemisessa tai olla pyyhkimässä kenenkään hanuria. Tai ehkä totuus löytyy kuitenkin siitä, että herään hieman aiemmin ja aloitan työt vähän myöhemmin.


Viime perjantaina sain aikaiseksi mennä minäkin salillamme kesän ajan toimivan hierojan, Juuson, käsiteltäväksi. Oman etureisisessioni jälkeen allekirjoitan kyllä NIIN Annan sanat hänen blogistaan. Reiteni ja polveni lähtivät hieronnasta kuin olisivat olleet parikymppiset ja nuoruudesta sekaisin. Sunnuntaina nämä wannabe parikymppiset reiskat sitten yllättivät minut totaalisesti täydellisellä toimintakyvyillään ja kyykkääminen oikeasti tuntui siltä, miltä sen kuuluukin tuntua. Omat kyykkypainoni laahaavat pahasti perässä suhteessa muuhun kehitykseen, mutta sunnuntaina lisäilin ensin varovasti painoja tankoon ja jossain vaiheessa jo melkein hullunkiilto silmissäni viskoin maanisesti painoja reippaammin lisää ja lähdin salilta aika wohooo-fiiliksissä. Eli rivien välistä voisi lukea, että suosittelen Juusoa isolla peukulla.

Tästä innostuneena uskaltauduin aamulla treenaamaan rinnallevetoa sekä clean&jerkiä kunnon kyykyn kautta. Ja polveen ei sattunut tuo nopea allevienti yhtään. Meinasin hetken jo itkeä onnesta, mutta koska en ollut salilla yksin, tuulettelin pienet hurraat ihan vain itsekseni.
Treenien jälkeen palaveerattiin Sannan kanssa salimme syksyn suunnitelmista ja aikatauluista. Kalenteriin tulikin ihan mukavasti täytettä, sekä to do lista kasvoi taas hieman. Loma tekee kyllä hyvää siinäkin mielessä, että kun pää ei pyöritä koko ajan arjen asioita, syntyy tilaa oikeasti hyville ja käyttökelpoisille ideoillekin, joita näin loppukesästä voikin sitten kehittää lisää ja laittaa pikkuhiljaa käytäntöön.

 
Iltapäivällä käytiin valmennettavani Tarun kanssa läpi hänen syömisiään. Tarulla olisi edessä tänä syksynä ensimmäiset nyrkkeilykisat ja ollaan mm. hiottu hänen tekniikoita, parannettu peruskuntoa, järkevöitetty treenaamista ja tehty yhdessä lajitreenejä. Nyt vielä hiottiin ruokavaliokin optimaaliseksi, jotta saadaan hänestä vielä enemmän irti. Järkevällä syömisellä on kuitenkin iso merkitys jo ihan tavalliselle liikunnan harrastajalle, saati sitten kilpaurheilijalle.
Huomaa asianmukainen kassakone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti