27.3.2015

Mokkakakkua

Viime viikonloppuna pyörähdettiin päiväkahvilla Mummilassa ja tekaisin tällaisen mokkaraakakakun mukaan. Näissä raakakakuissa on se mukava puoli, että näitä ei tarvitse paistella tai hyydytellä ja kun peruspohja näiden tekemiseen on kunnossa, niin variaatiomahdollisuudet ovat rajattomat. Eikä näissä ole käytetty mitään epäterveellistä. Eli aika hyvällä omallatunnolla voi syödä vaikka sen toisenkin palan. Jos pystyy. Sen verran täyttä tavaraa nämä kakut kyllä ovat.
 

Rakenne näissä omissa kakuissani jää pähkinöiden liottamisesta huolimatta aavistuksen rakeiseksi, mutta se ei onneksi makua muuta mihinkään. Inspiraatio tämän kakun tekemiseen tuli "Raakaleipurin parhaat kakut"-kirjasta.

Mokkaraakakakku
 
Pohja:
4 dl erilaisia pähkinöitä
2 dl taateleita /viimeeksi käytin 1 banaanin, sekin toimii
ripaus suolaa
 
Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä (liuotettuina)
½-1 dl sulatettua kaakaovoita
1 dl kahvia (aamukahvin jämät)
2 rkl hunajaa (tai maun mukaan)
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl vaniljanmakuista proteiinijauhetta/ ½ vaniljatanko
 
kakusta tulee sopivankokoinen, kun sen tekee halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan. Itse laitan pohjalle leivinpaperia, joka helpottaa kakun siirtämistä ja vuoan sisäreunalle olen pyöräyttänyt leivontaan tarkoitettuja muovisia reunoja, mutta leivinpaperista nämä reunat saa leikattua yhtälailla.
 
Rouhi pähkinät monitoimikoneessa ja lisää taatelit ja suola. Taateleiden ja pähkinöiden suhde on oikea silloin, kun pohja sekoitettaessa ei ole enää muruinen, vaan se on tasainen levittää irtovuoan pohjalle.
 
Rouhi liotetut cashewpähkinät ensin tasaisemmaksi massaksi monitoimikoneessa ja lisää vesihauteessa sulatettu kaakaovoi ja muut ainekset joukkoon. Kun massa on tasainen, levitä massa pohjan päälle ja laita hetkeksi pakkaseen, jotta kakku jämäköityy. Proteiinijauhe ei ole ehkä sitä puhtainta "raakailua", eli sen voi toki jättää pois ja korvata aidolla vaniljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti