15.3.2015

Minttuinen suklaaraakakakku

Tänään keksin kaupassa, että ei hitsi, tänään mä leivon siitä perjantaina ostamastani kirjasta jotain. Siellä oli juu joku minttusuklaakakku. Mä teen sitä. Joo. Paitsi että mitäköhän raaka-aineita siihen oikein tulee... No, minttua ainakin. Mä sitten soveltelen loput.
Ja niinhän siinä sitten kävi, että sovelteluksi meni. Onneksi kuitenkin jotain alkuperäisiä ohjeen aineksia kaapista löytyi, etten jäänyt ihan vaan nenää kaivelemaan. Kyseessä oli siis Maria Lönnqvistin kirja "Raakaleipurin parhaat kakut" ja alkuperäinen ohje löytyy kirjasta nimellä Minttubrowniekakku.
 
Alkuperäisen ohjeen voi käydä lukemassa alla olevasta kuvasta tai googletella.
 
 
Itse jouduin siis vähän soveltelemaan ohjetta ja esimerkiksi pohjan saksanpähkinät korvasin puolet pekaanipähkinöillä ja puolet parapähkinöillä. Taatelit, jotka ovat aika olennainen osa raakaleivontaa, korvasin yhdellä banaanilla ja lisäsin pohjaan hieman hunajaa. En tiedä, kuinka hyvää olisi ollut alkuperäisellä ohjeella, mutta tälläkin soveltelulla siitä tuli aivan älyttömän hyvää.
 

Minttutäytteen ainekset onneksi löytyivätkin kaapista paitsi suluissa oleva vihreäteejauhe.

Yleensä näiden kakkujen maku paranee, kun niiden annetaan saada makua ja tasoittua yön yli, mutta tämä kakku oli kyllä aivan todella hyvää jo samana iltana. Pidin tosiaan tuota kakkua hetken pakkasessa ja otin sieltä palan lautaselle, jonka söin sitten huoneenlämpöisenä. Yhdellä sanalla: HYVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti